NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Teško do rešenja kosovskog pitanja

minisar

Foto: Foto Tanjug/ R.Prelić

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da će biti teško da se dođe do rešenja kosovskog pitanja zahvaljujući i neodgovornim ljudima koji pokušavaju svaku situaciju da zloupotrebe i iskoriste u svoju korist.

“Nisu oni odgovorni, možda je to preteška reč, jer ne mogu ni dramatično da utiču. Oni samo pokušavaju svaku situaciju da zloupotrebe i iskoriste, iako vide i sami da će do nekog rešenja biti jako teško da se dođe”, rekao je Stefanović za Pink.

On je dodao da je prethodna vlast – Boris Tadić, Vuk Jeremić, Dragan Đilas – dala sve što se moglo dati na KiM. Tu je sada, podsetio je, jaka NATO baza, ne postoji mogućnost delovanja na KiM, uspostavljene granice na Jarinju i Brnjaku.

Ovo je plan KOSOVSKIH VLASTI za Srbe!

“Ti ljudi su nakon što je jednostrano proglašena nezavisnost KiM uspostavili granicu na Jarinju i Brnjaku, hapsili Srbe koji su palili barikade. Dozvolili su da se razgovori iz UN, gde smo imali podršku, prenesu u EU iako su svesni da su najveći broj zemalja EU priznao nezavisnost Kosova i Metohije”, rekao je on.

Dodaje da nije siguran da li će do rešernja kosovskog pitanja doći, jer protivnika bilo kakviom rešenju ima na sve strane.

“Ono što jeste problem postoje određeni pojedinci koji su uvek protiv interesa naše zemlja. Ako Srbija ima određeni interes oni će nepogrešivo biti sa druge strane. Ako oni kažu nikako ne treba uraditi ovo, vi znate da je interes Srbije na drugoj strani”, zaključio je on.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)