NATO obučava Albance za upad na sever Kosova!

prelaz

Foto: Tanjug

NATO pakt započeo je obuku jedinica ROSU i drugih formacija za upad na sever KiM i otimanje tog dela teritorije Srbije!

Pripadnici Kfora, Euleksa i bezbednosnih snaga i policije lažne države Kosova, započeli su juče zajedničku vežbu reagovanja u vanrednim situacijama na kojoj će, kako je saopšteno, posebna pažnja biti posvećena obuci za kontrolu mase i suzbijanje nemira.

Vežba pod imenom “Srebrna sablja 2018” trajaće dva dana i njom će upravljati general Kfora Janoš Čombok. Bezbednosni eksperti upozoravaju da je ova vežba zapravo trening za upad na sever Kosova!

Cilj vežbe je obuka za upravljanje operacijama u slučajevima prirodnih katastrofa i građanskih nemira. Vežbe se održavaju u kampovima “Film siti”, “Pomazatin” i na vojnom aerodromu “Slatina”. Trajaće do 18. aprila.

ALEKSANDAR VUČIĆ: Rešenje neće biti bezbolno za Srbe

Kfor navodi da će vežba biti prilika za testiranje koncepta prve, druge i treće instance reagovanja i uspostavljanje zajedničke taktike, tehnika i procedura.

– Posebna pažnja biće posvećena obuci za kontrolu mase i suzbijanje nemira – prenosi prištinski RTK.

Dekan fakulteta bezbednosnih nauka u Banjaluci Predrag Ćeranić kaže da je upad na sever KiM plan koji odavno postoji.

Foto: Tanjug/AP

– Ipak, taj plan se odgađa shodno proceni da li bi uspeo. Sve dok Srbija ne bude priznala Kosovo, NATO pakt nije spokojan… Američka baza “Bondstil” važna je u kontroli regiona i u opštem nadzoru tokom priprema pohoda na Rusiju. Priznanje lažne države Kosova ovoj bazi donosi dugotrajnost i zato je potrebno nepokorne Srbe, takozvane male Ruse, ukloniti sa KiM i učiniti ih nebitnim faktorom na Balkanu. Upravo zato i sada vežbaju – kaže Ćeranić.

Dekan fakulteta “Edukons” Miroslav Bjegović smatra da vežba Albancima neće omogućiti upad.

CILJ JOŠ OD PRIZRENSKE LIGE: Nisu Haradinaj i Tači slučajno rekli da su na Košarama hteli da sruše granicu između albanskog naroda i dve albanske države

– Ako nasilno krenu u oružano osvajanje severa Kosova protivno Rezoluciji 1244, Vojska Srbije će momentalno reagovati prema Ustavu i Rezoluciji UN i zauzeti sve važne tačke u pokrajini u roku od šest sati. Neka ne sumnjaju u našu odlučnost. Trebalo bi dobro da razmisle da li će imati pomoć mentora i da li vredi gubiti ljudske živote ili treba iskoristiti momenat da se sukob Srba i Albanaca reši mirnim putem, uz ustupke obe strane – kaže Bjegović.

(Dnevne.rs/Izvor: Informer)