NASTAVLJA SARADNJU SA NOVAKOM ILI NE: Beker se poziva na “SVOJ PETI AMANDMAN”

Foto: printscreen/instagram/BorisBeker

Foto: printscreen/instagram/BorisBeker

Nemački trener Boris Beker izjavio je da ne želi da otkrije da li će nastaviti saradnju sa srpskim teniserom Novakom Đokovićem.

Beker i Đoković su u decembru 2013. počeli saradnju. Pojedini nemački mediji su preneli informacije da Beker neće produžiti saradnju sa Đoković.

[adsenseyu4]

“Trenutno smo u procesu i ne mogu da kažem ništa više od toga. Ne mogu da kažem da i ne mogu da kažem ne”, rekao je nemački trener za britanske medije i nastavio:

“Zaista sam uživao u protekle tri godine, bilo je neverovatno. Bio sam u elementu i nastaviću da budem u budućnosti. Ne žalim ni za čim, to je bila neverovatna avantura. Prvi deo sezone je bio nestvarno uspešan, a zaokružili smo ga osvajanjem Rolan Garosa. O njemu je Novak sanjao. Već u Madridu i Rimu ste mogli da osetite da je novi momak u gradu”.

Pojedini mediji su preneli da Beker i Marijan Vajda ne žele Španca Pepe Imaza u Novakovom timu.

“Slušajte, ja sam unutra, znam sve, ali ne mogu da vam kažem. Volim svog igrača i zaštitiću ga tako što nikada neću ništa reći o tome. Pozivam se na svoj ‘peti amandman'”, rekao je Beker.

Nemac je govorio i o drugom delu sezone gde je dominirao Endi Marej.

“Morate da razumeme da svaki sportista posle konstantnih pobeda mora da se umori, iz bilo kog razloga. To se dogodilo sa Novakom posle Rolan Garosa. Imao je pravo da uzme slobodno, da juri druge prioritete, provodi više vremena sa porodicama. Dominantan igrač je možda odlučio da napravi pauzu. Bjorn Borg se povukao sa 26 godina, Andre Agasi je imao mnogo dugih pauza tokom karijere, a i ja sam pauzirao. Pogledajte Tajgera Vudsa ili Lionela Mesija posle Svetskog prvenstva pre dve godine. To je najnormalnija stvar za sportistu”, naveo je Beker.

Đoković posle osvajanja Rolan Garosa nije uspeo da odbrani titulu na Vimbldonu.

[adsenseyu1]

“Sledećih šest meseci smo drugačije radili zbog povreda i drugih problema. Ruke su nam bile vezane, nismo mogli da radimo kao ranije. Mislim da smo spasli godinu na Ju-Es openu. Novak je stigao povređen, imao je sreće sa žrebom i u drugoj nedelji je mogao da igra kako je želeo. Plasman u finale je bio neverovatan podvig znajući u kakvom je stanju stigao u Njujork. Gubitak prvog mesta i poraz u finalu Ju-Es opena su bili bolni jer toliko dugo nije gubio, ali je, kada se pogledaju njegove godine, to bio pravi signal u pravo vreme. Mora da trenira još jače i bude posvećeniji. Meč sa Nišikorijem u polufinalu odigrao je kao u prvih šest meseci sezone. Tako dobro igra kada je sve na mestu. Međutim, nisam mogao da verujem koliko je bio loš u nedelju u finalu. To je verovatno najgori meč pod mojim vođstvom i sada, dve nedelje kasnije, ne znam šta se desilo”, zaključio je Beker.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Kurir.rs)

[adsenseyu2]