NASILJE U OŠ: Tukli i davili šipkom dečaka samo zato što je ROM!?

tuga

Foto ilustracija: pixabay

Grupa osmaka OŠ “Karađorđe” pretukla je juče dečaka sedmog razreda, a razlog za ovo nasilje, kao tvrde očevici, jeste pripadnost romskoj manjini.

Kako saznajemo, dečak je u školskom dvorištu držao srpsku zastavu, a nekoliko osmaka mu je prišlo i reklo da on nema pravo da nosi tu zastavu zato što je “Ciganin”. Potom su ga udarali, šutirali pa čak i davili šipkom. Njegova razredna Vladanka Jakšić rekla je da povrede nisu toliko strašne koliko sam motiv za ovaj incident.

[adsenseyu5]

– On ima nekoliko ogrebotina, i to u ovom slučaju nije veliki problem. Strašno je to što su ga tukli zato što je Rom – kaže Jakšić, dodajući da je njen učenik dobro i mirno dete i da sigurno s njegove strane nije bilo provokacija. Ona kaže da će škola uraditi sve po protokolu.

– Mi ćemo to odmah prijaviti policiji i uraditi sve što je u nadležnosti škole, jer ovi učenici osmog razreda moraju da snose posledice – navodi Jakšić.

NOVO POSKUPLJENJE CIGARETA: Evo koliko će koštati pakla od 1. jula!

Na pitanje gde je bio školski policajac, koga inače delom plaćaju i roditelji, rekla je da on u tom trenutku nije bio tu, jer njihov školski policajac ordinira u nekoliko škola, pa prema tome nema ni obavezu da bude prisutan sve vreme.

PRIPREMA SE NOVI ZAKON O PLATAMA U SRBIJI: Sa diplomom veća zarada, čak do 40 odsto! (INFO)

Pritužba zbog ovog slučaja će biti podneta i Zaštitniku građana.

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/Izvor:Danas)

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]