NAS NIJE LAKO PONIZITI NI PREGAZITI: Vučić se obratio javnosti povodom glasanja u Generalnoj skupštini Interpola za članstvo Kosova

interpol

Foto: Printscreen/TV Kurir

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti iz Predsedništva Srbije, povodom glasanja u Generalnoj skupštini Interpola za članstvo Kosova.

Sa predsednikom je na pres konferenciji biti ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Ponosan na veliku pobedu Srbije u Dubaiju, predsednik Aleksandar Vučić je na početku obraćanja ponovio da Priština ni u 2. krugu glasanja nije dobila većinu, te da većina zemalja uopšte nije ni glasala, što govori o raspoloženju u svetu.

PREDSTAVNICI PRIŠTINE DEMONSTRATIVNO NAPUSTILI SALU: Ništa od članstva “Kosova” u Interpolu

“Srbija je osnažila svoju poziciju, ali ne smemo da budemo euforični. Ovo je uspeh jedne prkosne i ponosne zemlje koja svoju budućnost mora da zasniva na racionalnom pristupu, koja mora da teži kompromisu, ekonomskom napretku i koja nikoga ne sme da ponižava niti nipodaštava, ni Prištinu ni druge. Ponosan sam na borbu, što je jedna tako mala zemlja bez mnogo novca i moći u svetu uspela da se izbori protiv najmoćnijih sila sveta i pokaže koliko je vredno čuvati svoju slobodu, integritet i nezavisnost. Čestitam građanima Srbije, i Ivici Dačiću, Nebojši Stefanoviću, Aleksandru Vulinu koji su uložili mnogo truda i energije. Srbiju nije lako uniziti ni pregaziti. Ma koliko da su mi se smejali ovi pametnjakovići ovde koji su govorili da je to izgubljeno, valjda su mislili na vreme svoje vlasti kada smo samo sve gubili. Hvala građanima Srbije koji su razumeli da se rezultati postižu ozbiljnim radom i odgovornim pristupom, a ne hvalisanjem.”

PROCUREO SLOBIN ZABRANJENI GOVOR: Neću da šaljem decu iz Srbije da ginu, A ONI IZ KRAJINE BEŽE!

“Čestitam Srbima, ma gde da žive u regionu, znam da su danas radosni. Mnogo velike sile su htele da nas sklone i unize, a mi smo sačuvali svoju zemlju i svoj obraz, ali sve što u budućnosti ne bi bio kompromis, već seirenje ili pravljenje problema, mi to ne želimo. Moramo da radimo više, da molimo Prištinu da ukine takse i poštuje norme CEFTA. Previše sam radostan, pa ne mogu da kažem sve što bih hteo. Posebno hvala i onima koji su nas potcenjivali”, poručio je predsednik Vučić.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)