NAPAD U SKOPLJU: Razrešeni skopski muftija s 50 naoružanih ljudi upao u sedište Islamske verske zajednice

najnovija
Smenjeni muftija i bivši sekretar IVZ kažu da je reis Sulejman Redžepi sam sebe izabrao na nezakonitoj sednici, a njih smenio bez objašnjenja, pa će oni odsad upravljati tom organizacijom

SKOPLJE – Razrešeni skopski muftija Ibrahim Šabani i bivši generalni sekretar Islamske verske zajednice u Makedoniji Afrim Tahiri upali su danas sa više od 50 naoružanih osoba u sedište IVZ u Skoplju i saopštili da će ubuduće oni upravljati tom organizacijom.

[adsenseyu4]

Oni su posle upada zaplenili pečate Islamske verske zajednice i saopštili da će ubuduće upravljati njom.

muftija

Za reisa je u sredu ponovo izabran Sulejman Redžepi. Sednica nije održana u IVZ, nego u Kondovu, a jedan od prvih reisovih poteza bio je da razreši Šabanija i Tahirija. Dvojica smenjenih zvaničnika zahtevali su da im reis obrazloži zašto je održao tajnu sednicu na kojoj je sam sebe nezakonito reizabrao.

Iz policije kažu da im je oko 8.30 prijavljeno da su se ispred IVZ okupioli građani nezadovoljni smenom skopskog muftije. Ispred sedišta IVZ u ovom trenutku je mirno. U zgradi su Šabanijeve i Tahirijeve pristalice, a ispred objekta raspoređeno je nekoliko pripadnika policije.

[adsenseyu1]

(Utrinski vesnik)