Nakon 735 GODINA: Srele su se 3 PLANETE, stari svet će se raspasti i u DECEMBRU počinje NOVI POREDAK (ASTRO)

horoskop

Foto: Dnevne.rs, pixabay

Kretanje planeta je matematički precizno i u određenom vremenskom periodu one se vraćaju na istu tačku i ponovo je aktiviraju.

Na globalnom planu, ciklusi označavaju trajne društvene promene

Posmatrajući nečiju natalnu kartu, možemo da primetimo da se planete periodično vraćaju na isto mesto na kojem su bile u trenutku rođenja.

To predstavlja početak novog ciklusa.

Na primer, Jupiterov ciklus je ciklus obilja i podrške, traganje za istinom i unutrašnjim značenjem, i traje 12 godina. Saturnov ciklus donosi strahove i iskušenja, lekciju koju treba da naučimo, ali i nagradu, i traje 29 godina. Pluton predstavlja smrt i ponovo rođenje, njegov ciklus donosi transformaciju i regeneraciju i uvek je povezan sa krizom.

Mnogo jači uticaj imamo kada dve planete u konjunkciji započnu ciklus. To daje pečat vremenu, dolazi do trajnih društvenih promena, posle kojih ništa neće biti isto, slika sveta se menja. Ciklus Saturna-Plutona traje 33-38. godina, predstavlja raspad stare strukture i stvaranje nove, redistribuciju moći, korenitu transformaciju.

Ušli smo u slepu ulicu

Prošle godine, Saturn i Južni Mesečev čvor bili su u konjunkciji šest meseci. To je označilo zatvaranje karmičkog kruga. Tadašnji principi na kojima je funkcionisala ušli su u slepu ulicu i nije ih moguće popraviti, samo izgraditi novo, na novim temeljima.

Jupiter i Pluton obrazuju ciklus svakih trinaest godina. Prate ga ogromni finansijski usponi i padovi. Mogu da donesu ogromnu ekspanziju, obilje i moć, ali i krajnju suprotnost svega toga. Jupiter i Saturn kreću novi krug svakih dvadeset godina.

Stvara se novi poredak i redefiniše se način na koji stvari funkcionišu. Menja se ključni obrazac (u decembru 2020. počinje vladavina vazdušnog obrasca – informacione tehnologije, internet revolucija…)

Međutim, kada se ove tri planete (Jupiter, Saturn, Pluton) nađu u trostrukoj konjunkciji u istom znaku (Jarca) na gotovo identičnom stepenu (treća dekada), posle 735 godina, to je prvoklasni astrološki kuriozitet.

Svi mi učestvujemo u njemu, na ogromnoj globalnoj pozornici. Skala emocija kreće se od bola do ushićenja, i nivo energije stalno raste i trajno menja ovaj svet. Tada, pre sedam i po vekova, Severni Mesečev čvor je tranzitirao kroz znak Jarca, dok sada to čini Južni čvor . Tada je energija bila usmerena, punila je, osnaživala vladajuću strukturu i novi poredak. Posle mnogo ciklusa, ponovo su svi zajedno, ali ovoga puta na Južnom čvoru.

Šta se prošli put dogodilo?

Kakav sistem je nastao kada su se prošli put Jupiter, Saturn i Pluton našli u trostrukoj konjunkciji? Mnogo informacija o tome možemo dobiti ako proučimo vladavinu Filipa Četvrtog Lepog, kralja Francuske.

Za vreme njegovog “mandata” ojačala je centralna vlast i profesionalna birokratija, i tu su počeci moderne birokratske monarhije kakvu danas poznajemo. Pokrenuo je državne reforme. Rat sa Engleskom ispraznio je državnu kasu, pa je našao “originalan” način da je  napuni: pozajmljivao je novac od gradova, ali je pozajmicu pretvorio je u stalni porez.

Uzeo je bogatstvo crkvi, templarima i Jevrejima.

Stalna promena vrednosti novca učinila je kovanje novca rizičnim, ali je postigao jedinstvo monete. Finansijski sistem Filipa Četvrtog obuhvatio je čitavo francusko stanovništvo.  U tom periodu dolazi do diferencijacije državnih staleža na sveštenstvo, plemstvo i treći stalež – gradove.

Ovaj kralj ostao je zapamćen u istoriji što je jednostavno “uzeo” bogatstvo Jevreja, katoličke Crkve i templara, najbogatijih grupa tog vremena. NJegova vladavina trajala je punih 29 godina, Saturn je napravio krug.

Desilo se još jednom:

Ove planete su se sastale još jednom, 735 godina ranije (449-551) na prelazu Jarca i Vodolije. Ovom uticaju je prethodio pad zapadnog Rimskog carstva, a predstavlja početak procesa koji kulminira sredinom 6. veka.

Ove tri planete su dovele do raspada Rimskog carstva i dovele prvog varvarskog kralja.

Na prvi pogled možemo da uočimo dominantni uticaj te godine, Saturn konjunkcija Pluton (raspad stare strukture i stvaranje nove, redistribucija moći, korenita transformacija) u kraljevskom, blistavom i moćnom Lavu (kraj imperije). To je godina u kojoj je Odoakar svrgao poslednjeg zapadnorimskog cara Romula Avgustula  i postao prvi varvarski kralj Italije.

   

Dnevne.rs, T.Veljković, Novosti