Najnoviji incident u nizu susreta ruskih i zapadnih vojski: Putinov BORBENI AVION nadleće američku vojnu bazu! (VIDEO)

rusija
Incident je najnoviji u nizu susreta ruskih i zapadnih vojski, dok napetosti nastavljaju da rastu zbog krize u Ukrajini i prisajedinjenja Krima Rusiji prošle godine

Američka vojska je objavila snimak kojim želi da utvrdi da njen ratni brod ni na koji način nije provocirao prelet ruskog Su-24 iznad Crnog mora.

Podsetimo, ruski mediji su prethodno objavili da je ruski borbeni avion morao da interveniše kako bi američki razarač promenio kurs pošto se uputio ka ruskim teritorijalnim vodama.

[adsenseyu1]

Pomorske snage SAD za Evropu i Afriku su potom incident opisale kao “rutinski“ i navele da razarač USS Ros nije morao da izvrši manevre izbegavanja.

“Ros je nastavio svoju misiju i posle preleta aviona se vratio u bazu. Ros nije reagovao agresivno niti je radio nešto drugo od planiranih operacija“, navedeno je u saopštenju.

Printskrin: Youtube/Air Force

Incident je najnoviji u nizu susreta ruskih i zapadnih vojski, dok napetosti nastavljaju da rastu zbog krize u Ukrajini i prisajedinjenja Krima Rusiji prošle godine.

Početkom meseca, Britanija i Švedska su saopštile da su poslale svoje avione kako bi presreli ruske bombardere blizu njihove teritorije.

[adsenseyu1]

SAD su prošlog meseca najavile da će podneti žalbu Rusiji, pošto je ruski borbeni avion “Su-27″ presreo američki izviđački avion “RC-135U” na “nebezbedan i neprofesionalan način” u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Baltičkog mora.

(Telegraf)