NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE JAVNOG MNJENJA: Evo koliko Srba želi u Evropsku uniju

EU

Foto ilustracija: Telegraf

Proces evropskih integracija podržava 52 odsto građana Srbije, a EU je prepoznata kao najveći donator naše zemlje, rekla je danas ministar evropskih integracija Jadranka Joksimović.

Kako je navela, ovi podaci rezultat su poslednjeg istraživanja javnog mnjenja koje je sprovelo Ministarstvo evropskih integracija, a od posebnog je značaja što posle dugo vremena podrška građana evropskim integracijama prelazi 50 odsto.

– Istraživanja javnog mnjenja radimo kao ministarstvo na svakih šest meseci, u prethodnih godinu dana rezultati su bili 47, pa 49 odsto, a sada pokazuju 52. Posle dugo vremena smo prešli tih 50 odsto i vrlo sam zadovoljna zbog toga – rekla je Joksimović nakon potpisivanja sporazuma o donaciji sa ambasadorom Bugarske u Srbiji Radkom Vlajkovim.

Ocenjuje, da je velikoj podršci građana u procesu evropskih integracija i put ka članstvu u EU doprinela i politika regionalnog razvoja, održivog razvoja, pripreme za korišćenje fondova, prekogranične saradnje…

STRAVIČAN PRIZOR NA PARKINGU KOD TRŽNOG CENTRA U BEOGRADU: Fudbaler pucao u sebe iz lovačke puške (INFO)

– Građani u procentu od 65 odsto podržavaju reformski proces nezavisno do pregovora sa EU.

-Oni na najpozitivniji način traže moderniju i efikasniju državu, a to je lakše i brže izvesti uz evropske integracije kao najbolji mehanizam reformi – rekla je Joksimović.

Ona je podvukla i da rezultati istraživanja pokazuju da građani drugi put za redom prepoznaju EU kao najvećeg donatora Srbije, te da najveći deo bespovratnih sredstava i razvojne pomoći dolazi iz EU.

ČEKA NAS VELIKA IZMENA U PASOŠIMA: U rubrici državljanstvo više neće pisati “srpsko”

– To je važno istaći, jer na osnovu toga možete donositi lične i političke odluke i možete prepoznati da li je evropski put najbolje srednjeročno i dugoročno rešenje u političkom, ekonomskom, bezbednosnom aspektu razvoja Srbije – rekla je Joksimović.

MAJKA MONSTRUM POKUŠALA DA PRODA NEVINOST ĆERKE (13) ZA 19.000 DOLARA: Uhapšena je u zasedi policije i sada je čeka kazna (VIDEO)

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Tanjug)