NAJMANJE PET SMRTNIH SLUČAJEVA JE POVEZANO S TIM PROBLEMOM: Vazdušni jastuci u nekim modelima automobila mogu da eksplodiraju!

vazdusni
Japanski proizvođač automobila Honda Motor saopštio je danas da će se predsednik Takanobu Ito povući s čela kompanije, posle skandala zbog opasnih vazdušnih jastuka u njihovim vozilima.

Izvršni direktor Honde Takahiro Hačigo će zameniti Itoa, koji će kao savetnik ostati u odboru kompanije. To je jedna od mnogih promena u japanskoj kompaniji, a u današnjem saopštenju se ne pominju problemi s vazdušnim jastucima. Odluka o smeni predsednika doneta je posle masovnog povlačenja automobila u koja su bili ugrađeni vazdušni jastuci japanske kompanije Takata.

Ti jastuci su imali neispravne sisteme za naduvavanje, zbog kojih su bile moguće eksplozije pri čemu bi se metalni i plastični delovi ispalili ka putnicima. Najmanje pet smrtnih slučajeva i više desetina povreda širom sveta povezano je s tim problemom.

Hačigo je tokom 33-godišnje karijere u Hondi bio zadužen za poslovanje u SAD, Evropi i Kini. Ito je u kompaniju došao 1978, a od 2009. je bio predsednik i izvršni direktor. Zaslužan je za širenje proizvođe na nova tržišta kao što su Meksiko, Brazil, Kina i Indonezija.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Dnevne.rs /beta)