NAJJAČA VOJNA SILA U REGIONU: Dva diviziona S-300 i 12 “migova 29” stiže iz Belorusije (INFO)

avion

Foto: printscreen/Tanjug

Predsednik Lukašenko spreman je da maksimalno podrži obnovu i modernizaciju Vojske Srbije

Premijeri Srbije i Belorusije, Aleksandar Vučić i Aleksandar Lukašenko, razgovaraće danas u Minsku o realizaciji vojnotehničkog sporazuma koji je potpisan dan ranije.

Naša država bi, prema tom sporazumu, trebalo da po najpovoljnijim uslovima od Belorusije dobije 12 “migova 29″ i dva raketna diviziona sistema S-300.

[adsenseyu4]

Kako prenosi Informer, stručnjaci su mišljenja da bi realizacijom ovog aranžmana, uz ranije dogovorenu isporuku šest najmodernijih “migova 29″ iz Rusije, Srbija postala vojna sila bez premca u čitavom regionu.

Predsednik Lukašenko, kažu dobro obavešteni izvori ovog lista, spreman je da maksimalno podrži obnovu i modernizaciju Vojske Srbije.

– Od Putina smo na poklon dobili šest “migova” za koje samo plaćamo modernizaciju i naoružanje, a i ovaj dogovor sa Belorusijom je takođe prijateljski, bratski aranžman. Ako se ovo ostvari, od Srbije će napraviti ozbiljnu vojnu silu u regionu! Da se razumemo, ništa od ovog nama ne treba za pretnje ili napade na bilo  koga, već da sačuvamo mir – naglašava sagovornik.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]