NAJAVLJENE NOVE MERE: Stari i autistična deca moći će u šetnju u vreme policijskog časa? (INFO)

VEST

Dnevne.rs

 Ideja je da izlaze napolje samo pojedinačno i to u krugu od 200 metara od kuće.

Pulmolog Branimir Nestorović otkrio je za Sputnjik da će u narednim danima biti određeno vreme kada će stariji od 65 godina moći da šetaju u vreme policijskog časa, jer su više od mesec dana zatvoreni u kućama.

Nestorović precizira da je ovo još nezvanična informacija, ali da se razmatra na sednicama Kriznog štaba.

Izlazak starijim građanima trebalo bi da se omogući pred Uskrs, ali pulmolog upozorava i na ono što se dogodilo u Domu za stare u Nišu, gde je zaraženo 140 ljudi.

UDARNO! Zaposleni Vlade Srbije pokušao samoubistvo, zapalio sebe, pa auto (INFO)

„Dakle, treba biti oprezan, tako da ćemo videti. Puno smo razgovarali i za dan-dva ćemo odlučiti kako će starijim od 65 godina biti omogućeno da i oni malo prošetaju.

Sutra ćemo verovatno dozvoliti da se deca sa autizmom prošetaju u vreme policijskog časa“, najavljuje sagovornik Sputnjika.

Nestorović ističe da virus korona ima tipično ponašanje.

Zabrane za praznik

Na pitanje koliko će trajati policijski čas u toku predstojećeg praznično-neradnog vikenda, Nestorović ističe da će tek biti odluka kada će on početi, odnosno završiti se.

Naš sagovornik smatra da je četiri dana – od četvrtka do utorka – previše, ali da svakako zabrana kretanja mora da traje duže nego prethodnog vikenda:

„Možda ćemo omogućiti da na Veliki petak rade radnje do 13 časova, a mala je verovatnoća da u ponedeljak neće biti policijski čas.

Sada kada smo u šestoj nedelji i kada očekujemo silazne trendove, ne smemo da dozvolimo luksuz da pokvarimo sve.“

 

(Dnevne.rs,kurir)