NADZORNE KAMERE SNIMILE UBICU IVANOVIĆA: Pregledom snimka ugledali atentatora!

Kosovo

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Telegraf

Prilikom pregledanja zapisa s kamera uočen je napadač na lidera kosovskih Srba, ne vidi se njegovo lice, ali ovaj trag ipak može biti od pomoći, otkriva Kurir

Snimci sa oko 20 kamera u severnom delu Kosovske Mitrovice, kao i one s prostorija Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ detaljno su pregledani i, kako saznaje Kurir, na jednom se vidi ubica Olivera Ivanovića!

Naš izvor koji je upućen u istragu kaže da ovo umnogome može da doprinese rasvetljavanju krvničkog ubistva jednog od lidera kosovskih Srba. Ivanović je, podsetimo, ubijen s leđa 16. januara, u ranim jutarnjim satima, i to sa šest hitaca.

– Simptomatično je da nijedna od kamera u gradu nije bila okrenuta ka jugu Kosovske Mitrovice. Ipak, prilikom pregledanja snimaka, na jednom od njih je uhvaćen napadač na Ivanovića. Ne vidi se njegovo lice, snimljen je s leđa, ali ovaj materijal ipak može biti od pomoći – navodi naš sagovornik i dodaje:

ZORAN MARJANOVIĆ IZ ZATVORA: Znam ko je ubio Jelenu! Sve ću da otkrijem, dosta sam ćutao!

– Sve kamere su snimale isključivo sever opštine, a nadležni organi još čekaju neke snimke iz južnog dela Kosovske Mitrovice, koji je pod kontrolom Albanaca.

Iako je odmah nakon Ivanovićevog ubistva oformljen poseban tim za istragu ovog slučaja, ni posle dve nedelje zvaničnici ne izlaze s detaljima. Besim Hoti, zamenik komandanta Kosovske policije u Severnoj Mitrovici, rekao je da radna grupa vodi istragu punim kapacitetom, ali da nema novih detalja.

– Policija trenutno istražuje snimke kamera koje su postavljene u širem delu grada. Policija radi po ovlašćenjima tužioca, ali istragu obavlja Kosovska policija, koja radi u dve smene, a njihov rad nadlegedaju dva tužioca – Srbin i Albanac. Na slučaju radi deset policajaca, a monitoring obavlja Euleks, preko koga se razmenjuju sve informacije – naveo je Hoti.

PRVA PRAVOSNAŽNA PRESUDA: Svi koji plaćaju kredit mogu da traže nazad 1% za obradu? (INFO)

Podsetimo, sumnja se da je na Ivanovića pucano iz automobila u pokretu, a sat vremena kasnije pronađena je zapaljena „opel astra“ za koju se sumnja da je povezana sa slučajem ubistva. Ubica je najverovatnije pucao iz pištolja sa prigušivačem, nakon čega je pobegao u smeru ka Ibru, krećući se isključivo jednosmernim ulicama.

DIJAGNOSTIKOVALI MU RAK PLUĆA: Glogovac optimista, prima terapiju, a oglasili su se i lekari

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs/ B. Karović – B. Bojić)