NA ZAPADU I DALJE MUK: Ruski pilot izazvao ceo NATO na dvoboj, niko ne sme da odgovori! (VIDEO)

avion
Kada se novi i modernizovani ruski lovac Suhoj Su-37 (NATO oznaka „Terminator“) zvanično pojavio na međunarodnoj sceni, mase ljubitelja vazduhoplovstva zapanjeno su posmatrale neverovatne manevre koje je ovaj avion mogao da izvede.

Gotovo 20 tona letećeg metala bilo je u stanju da napravi zaokret od 180 stepeni bez imalo muke.Ova neverovatna agilnost dala je ruskom avionu neprevaziđenu prednost u bliskoj borbi. Da je bilo koji drugi avion pokušao isto, raspao bi se pod stresom ili izgubio na brzini i pao.

[adsenseyu5]

Avion je debitovao na aeromitingu u Fanborou u Engleskoj 1993. godine, a ruski pilot koji je upravljao avionom bio je Jevgenij Frolov. On je tada uputio izazov svim pilotima sveta, a posebno iz NATO zemalja, međutim, niko do današnjeg dana nije odgovorio na ovaj izazov.

Svima je bilo jasno da su manevarske sposobnosti Su-37 bez premca, zbog čega ovaj avion s pravom nazivaju „Gospodarom neba“.

Su-37 je pre svega lovački avion (jednosed), projektovan za izvršenje borbenih zadataka u svim vremenskim uslovima.

[adsenseyu1]

Ova verzija suhoja ima igrađene 3D vektorsko-potisne mlaznice, koje se pokreću nezavisno jedna od druge, a to je ono što ovom avionu daje neverovatne manevarske sposobnosti.

https://www.youtube.com/watch?v=nhigI6ioKLM

(Srbijadanas.com)