Na Vaskrs, u nedelju, dešava se DECENIJSKA POJAVA, ovo bi trebalo da znate

naplata

Foto: Telegraf

Uoči Vaskrsa i početka školskog raspusta već sa prvim popodnevnim satima može se očekivati veći broj vozila i pojačan saobraćaj, na putevima koji vode ka banjama, vikend naseljima, izletištima i ostalim turističkim destinacijama. Iz tog razloga saobraćaj na pojedinim deonicama može biti usporen, a na nekim može doći i do kraćih zadržavanja, saopštio je AMSS.

Na naplatnim rampama trenutno ne čeka duže od par minuta.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na graničnim prelazima, na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Zadržavanja za teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije na GP “Batrovci” su oko 180 minuta.

 

[adsenseyu4]

Pravi prolećni uslovi vožnje sa čestim i kratkotrajnim pljuskovima, koji su i tokom noći u pojedinim krajevima Srbije otežavali vožnju, međutim, metereolozi za danas najavljuju nešto stabilnije vremenske prilke koje donose lakšu i sigurniju vožnju.

Posle slabe jutarnje magle i sumaglice, a može je biti na putevima koji vode pored reka i po kotlinama, metereolozi najavljuju suvo i sunčano vreme što će sigurno vozačima olakšati vožnju.

Pojačane kontrole saobraćajne policije

Saobraćajna policija sprovodiće dodatne kontrole pred uskršnje praznik, jer se očekuju veće gužve na putevima i graničnim prelazima, izjavio je danas predstavnik Uprave saobraćajne policije Aleksandar Radenković.

On je gostujući na RTS-u kazao da će biti aktivan maksimalan broj radara i presretača, a da će akcenat kontrole biti stavljen na alkoholisanost vozača, brzinu, vezivanje pojaseva i bezbednost dece u vožnji.

Radenković je dodao da da su analize pokazale da mart, april i maj nisu najrizičniji meseci za saobraćaj, ali da zbog praznika budu veće gužve.

 

[adsenseyu1]

Prema njegovim rečima, od početka ove godine primetno je blago pogoršanje saobraćajne bezbednosti u Srbiji, navodeći da je samo za poslednja dva vikenda sedam osoba poginulo i da su najugroženiji vozači motora, koji, kako je naglasio, moraju da vode računa o brzini i da nose zaštitnu opremu.

– Ono što je ipak dobro je to da j broj povređenih osoba manji za 20 odsto – rekao je Radenković.

(Dnevne.rs/Blic.rs/Izvor:Tanjug)

 

[adsenseyu2]