Na društvenim mrežama se pojavila informacija da je uhapšen Sentin sin, inspektor koji je rasturio Jovanjicu. Oglasio se MUP

inspektor

Foto: Telegraf

Sinu Sente, navodno, smeštena afera

Društvenim mrežama kruži informacija da je Slobodan Milenković, načelnik 4. odeljenja Policijske uprave Beograd, koji je vodio akciju “Jovanjica” uhapšen pre tri dana, i to zbog posredovanja u prodaji droge.   

Milenković je vodio akciju “Jovanjica” i zatvorio najveću evropsku plantažu marihuane… Za nagradu, kako se navodi, montirana mu je ova afera.

Međutim, u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) kažu za Telegraf.rs da su ove informacije netačne. 

 Apsolutno je netačna informacija da je uhapšen Slobodan Milenković, načelnik 4. odeljenja UKP-a Policijske uprave za grad Beograd – kažu za Telegraf.rs u MUP.

Inspektor Slobodan Milenković, sin pokojnog policijskog generala Sente Milenkovića, raskrinkao je i uhapsio Predraga Koluviju, vlasnika poljoprivrednog imanja “Jovanjica” u Staroj Pazovi gde su zaplenjene četiri tone marihuane.

Milenković je u novembru bio u automobilu sa kolegom kad je pored njih ogromnom brzinom projurio beli “audi A8” s policijskim blinkerima.

ivanjica

Foto: Telegraf TV/MUP

Iskusni inspektor je znao da u policiji nema takvih službenih automobila, pa je pozvao saobraćajnu policiju i javio im da zaustave “audi”.

Saobraćajci su to i učinili malo dalje, a ubrzo zatim do njih je stigao i Milenković s kolegom.

– Koluvija je bio na mestu suvozača i prilikom legitimisanja samouvereno je pokazao policijsku značku, ali je to Milenkoviću odmah bilo sumnjivo. Proverom je utvrđeno da takve značke nema u sistemu MUP i započet je pretres na Koluvijinom poljoprivredom imanju.

Na iznenađenje policajaca, otkrili su nepregledne plantaže indijske konoplje, poznatije pod nazivom marihuana – navodi naš izvor.

Narednih desetak dana jake policijske snage obezbeđivale su “Jovanjicu”, dok su uviđajci i forenzičari popisivali svaku biljku indijske konoplje i svaki gram osušene marihuane, spremne za dalju prodaju. Veštačenjem je utvrđeno da je pod plastenicima i u magacinima bilo ukupno 65.581 biljka i 649,4 kilograma osušene marihuane.

Koluvija je uhapšen, određeno mu je 30 dana pritvora koje je 17. decembra produženo na još mesec dana. Senta, čiji je sin Slobodan Milenković, bio je šef obezbeđenja Slobodana Miloševića.

 

(Dnevne.rs /Izvor: Lj. R. Telegraf)