MUK U PRIŠTINI! Novi vetrovi duvaju iz Nemačke

Nemačka

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Šef spoljnopotickog odbora Alternative za Nemačku AFN u Bundestagu Armin Paulus Hampel izjavio je večeras u Beogradu da je ponosan na vlasti u Srbiji koje su uspela da čak 13 država povuče priznanje protiv zakonite nezavisnosti Kosova, ali i na činjenicu da su danas uz Srbiju i nobelovci.

– Ostajemo kao stranka i poslanička grupa u Bundestagu pri stavu da je nezavisnost Kosova protivzakonita kao i NATO intervencija – rekao je Hampel nakon razgovora sa potpredsednikom Srpske napredne stranke i direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Ðurićem.

Hampel, koji je savezni poslanik, izrazio je zadovoljstvo što Srbija danas ima brojne prijatelje.

– Srbija je imala više neprijatelja nego prijatelja, a danas su među prijateljima ne samo mi kao stranka već i nobelovci – rekao je Hampel i dodao da je budućnost Srbije u dobrim rukama i da je garantovana novim snagama.

Armin Paulus Hampel

Armin Paulus HampelTanjug/Zoran Žestić

Ðurić je Hampelu i njegovim kolegama zahvalio na podršci po pitanju suvereniteta i brige zbog teškog položaja srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji kao i na principijelnom zalaganju za poštovanje teritorijalne celovitosti međunarodno priznatih zemalja.

– Srbija je zainteresovana za dijalog i unapređenje odnosa sa Nemačkom na sivm poljima, političkom, stranačkom, ekonomskom – rekao je Ðurić.

TUGA U SILBAŠU: Dečak D. N. (13) stradao je danas oko 15.30 časova u Svetosavskoj ulici broj 96, od posledica strujnog udara (INFO)

Srpski narod na KiM gleda kao na svetinju, a SNS posvećuje dodatnu pažnju opstanku srpskog naroda i zato je svaka podrška koja dolazi iz sveta i iz ovako moćne države kao što je Nemačka važna, za Srbiju i srpski narod, rekao je Ðurić.

– Važno nam je da se iz Nemačke čuje drugačiji glas – rekao je Ðurić i dodao da je siguran da je današnji dijalog uvod u produbljivanje saradnje i zajedničko sagaledavanje prilika u ragionu i Evropi.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)