MRTVAČNICA MU ZALEDILA KRV U ŽILAMA: Pošao da opere leš, kad ono…

STOPALA

Foto: pixabay

To mi je bio najstrašniji trenutak u životu, priča zagrebački student koji zarađuje kao perač leševa u jednoj bolnici

Mate R. (20) je prosečan mladić koji radi uz studije kao i hiljade njegovih vršnjaka, samo što on pere leševe u jednoj zagrebačkoj klinici – inače miran posao dok se nije desilo nešto što mu je, kako kaže, skratilo život.

Tokom jednog noćnog dežurstva u mrtvačnicu klinike dovezli su telo direktno iz operacionalne sale.U pitanju je bila jedna 80-godišnja baka koja je doživela infarkt i preminula tokom operacije. Po protokolu je proglašena mrtvom.

[adsenseyu1]

„Mi ne znamo mnogo o pacijentima čija tela dovoze kod nas i koja spremamo za sahranu, na njima stoje samo imena i godište, i to je sve.

Kada radite ovaj posao, trudite se da se ne udubljujete suviše u ličnosti preminulih, jer je to osnovna stvar koju morate da naučite da biste mogli da radite ovo što ja radim.“, pričao ovaj mladić.

FLAŠU ŠAMPANJCA JE PLAĆAO 90.000 EVRA: Igrao fudbal u Engleskoj, tukao se u Parovima, a danas izgleda ovako (FOTO)

„Primio sam leš te gospođe i krenuo da pripremam tuš i rukavice za pranje, kada mi se učinilo da joj stopalo stoji odmaknuto od drugog, a bila su spojena kada je telo dovezeno.

Mislio sam da sam pogrešio, ali sledećeg trenutka sam video kako se prsti na nogama mrdaju.

U šoku sam svukao pokrivač sa pokretnog kreveta – i pogledale su me nečije izbezumljene oči“, ispričao je Mate prisećajući se straha koji je osetio.

[adsenseyu4]

„Mislim da mi je to bio najstrašniji trenutak u životu. Gledate sve te horor filmove, ali ipak niste pripremljeni na ovako nešto.

Mislim da sam se nakratko onesvestio, jer kad sam došao sebi u sobi su bili i drugi tehničari, a starica je već odvezena nazad na reanimaciju.“

Vozači u Holandiji, kada IZLAZE IZ KOLA, otvaraju vrata DESNOM RUKOM – i vi ćete kada vidite KOLIKO JE TO BITNO (VIDEO)

Ispostavilo se da je starici zaista nakratko srce stalo tokom operacije, ali zapravo je upala u duboku komu iz koje se probucila posle 10 sati u mrtvačnici.

(Dnevne.rs /Kurir)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]