MOSKVA poručila Prištini: Ovo je presedan koji će imati dalekosežne posledice

CSKA

Foto ilustracija: Telegraf

Rusija je saopštila da odnos tzv. Kosova prema pripadniku UNMIK-a Mihailu Krasnoščenkovu predstavlja demonstraciju nadmenog stava Prištine prema UN.

Iz Moskve se navodi i da je to presedan koji će imati dalekosežne posledice.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je kosovsko ministarstvo spoljnih poslova danas proglasilo nepoželjnom osobom (personom non grata) Krasnoščenkova koji je, kako se navodi, “uprkos diplomatskom imunitetu uhapšen i brutalno prebijen tokom operacije kosovskih specijalnih snaga na severu KiM 28. maja”, saopštila je Ambasada Rusije u Srbiji.

“Akcije kosovskih vlasti smatramo nastavkom otvorenog delovanja na pogoršanju međuetničkih odnosa u toj oblasti. U suštini, to je demonstracija nadmenog stava Prištine prema UN, presedan koji će imati dalekosežne posledice”, navodi se u saopštenju.

U SRBIJI POČINJE KONAČNI SUKOB SVETSKIH SILA?! Amerika započela tajnu operaciju na KiM, Rusi čekaju signal da krenu!

Rusko ministarstvo navodi i da je “nemoguće ne videti da su takvi koraci postali mogući jedino u uslovima popuštanja KiM od zapadnih zemalja”.

Rusija će nastaviti da preduzima sve neophodne poteze za zaštitu svog državljanina, u skladu s međunarodnim pravom i svojim zakonima, dodaje se u saopštenju.

Krasnoščenkova, koji je na lečenju na beogradskoj Vojno-medicinskoj akademiji, posetio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u pratnji ruskog ambasadora u Beogradu Aleksandra Čepurina.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Beta)