MONTGOMERI PORUČIO SRBIMA: Beograd da kaže Americi “Ne, ne i ne”

ambasador

Foto: printscreen/youtube

“Što je mnogo, mnogo je”, uzvratio je Montgomeri na pitanje Tanjuga kako vidi poruke koje je u Beogradu izneo zvaničnik Stejt departmenta Ves Mičel, uključujući i otvorenu podršku SAD vojsci Kosova.

Srbija treba da insistira na prvobitnim pozicijama Zapada po pitanju kosovske vojske – a to je snažno protivljenje svakom njenom obliku.

Montgomeri podseća da je i sam više godina bio uključen u kosovsko pitanje i da se odlično seća koliko se Zapad snažno opirao bilo kakvom formiranju vojske Kosova.

“Odlično smo znali da će u njenom sastavu biti bivši borci OVK i da je formiranje istinski multietničkog sastava nemoguće. Nije slučajno da to brani i kosovski ustav“, kaže Mongtomeri za Tanjug.

MEDIJI U ŠPANIJI: Rahoj neće na samit EU-Balkan, ne želi da se slika sa HašimomTačijem?

Zbog toga, kaže on, “sa ogromnim žaljenjem vidim da su kosovski Albanci ‘otupili oštricu tog otpora’ i da smo promenili stav i počeli nerado da prihvatamo te oružane snage“, kaže bivši američki diplomata.

On upozorava da se u isto vreme dozvoljava da ZSO bude “ni na nebu ni na zemlji“.

“Moj savet srpskoj vladi bio bi da kaže:’ Ne, ne i ne’. I da drži Zapad na početnim pozicijama u vezi sa kosovskom vojskom. Ukoliko to znači kraj napretka u procesu pristupanja EU, onda neka bude tako“, poručuje Montgomeri.

Kako kaže, kosovsko poglavlje u pregovorima sa EU prvo je otvoreno i biće poslednje zatvoreno.

PIJANOG POPA NA TRAKTURU ČEKA KAZNA: Sveštenik Nenad iz Smedereva bez pričešća?

“Činjenje ustupaka sada neće okončati neprekidan pritisak od strane EU, niti će učiniti da EU bude mnogho čvršća prema kosovskim Albancima. Što je mnogo mnogo je“, zaključio je Vilijam Montgomeri.

PREMIJER ŠPANIJE PORUČIO EVROPI: Kosovo NIJE DRŽAVA, Hašim Tači je kriminalac!

(Dnevne.rs/b92.net/Izvor: Tanjug)

1 Comment on "MONTGOMERI PORUČIO SRBIMA: Beograd da kaže Americi “Ne, ne i ne”"

  1. Jadni smo mi kad su stranci vece patriote od nas. Stvar Kosova vratiti na pocetnu poziciju, nema priznavanja, samo autonomija. EU trazi priznanje a poslije ce reci da je dobrovoljno priznato. Tada sve zemlje EU koje nisu priznale Kosovo bit ce prevarene.Za ovo su gradjani Srbije trpeli sankcije, bombardovanje, siromastvo i sada kad se ima podrska od Rusije i bliskih zemlja treba im predati Kosovo. Sramotno.

Comments are closed.