MONSTRUOZNO UBISTVO KOD ŠAPCA: Pretukli Đorđa (68), pa ga zadavili zavesom (INFO)

auto

Foto: Telegraf

Đorđe Abžić (68) iz Majura kod Šapca pretučen je i zadavljen zavesom u svojoj kući još pre Nove godine, a policija još traga za ubicom. Njegovo telo pronašle su komšije 1. januara, a sumnja se da je ubijen zbog novca, piše Informer.

Komšije kažu da je Abžića godinama maltretirala i pljačkala grupa ljudi koja živi u blizini, ali da on nikad nije želeo da se požali policiji. Abžićeva komšinica i bliska prijateljica ispričala nam je da je on radni vek proveo kao auto-mehaničar i da se poslednjih godina zbog bolesti teško kretao. Nikad se nije ženio, a živeo je sam od pre šest godina, kad mu je umrla majka.

– Bio je dobar, kulturan i prostodušan čovek, ali su ga godinama zlostavljali Romi koji žive u blizini. Sve je počelo kad mu je umrla majka. Bio je usamljen, pa je umeo malo i da popije. U početku romska deca iz komšiluka dolazila su kod njega da prose novac, a njemu je bilo žao, pa im je davao. Upozorila sam ga da ih ne pušta u kuću, a on je govorio da mu ne smetaju i da mu oni malo prave društvo – priča komšinica.

Međutim, kaže ona, ono što je u početku delovalo bezazleno, polako je prerastalo u stravično nasilje.

– Humanost mu se vratila na najgori mogući način. Ti ljudi, među kojima je bilo i dečaka od 14 godina, počeli su redovno da obilaze Đorđa i da mu traže novac. Što je on bio stariji i bolesniji, ti mladići su bili suroviji prema njemu. Upadali su mu u kuću, tukli ga i krali mu stvari, pred njim su iznosili sve što bi im palo šaka, a on je jadan ćutao i trpeo. Nikad nije hteo da se žali i da zove policiju, valjda ga je bilo sramota. Mi komšije nismo mogli više da gledamo šta mu rade, pa smo u više navrata zvali policiju, ali od toga nije bilo ništa – kazala je komšinica.

Policiju su zvali pre mesec dana kada su mladići oteli Đorđu 700 evra ušteđevine i nekoliko hiljada dinara.

TRAGEDIJA U SRPSKOJ PORODICI U BEČU: Svekar joj obljubio ćerku, u nervnom rastrojstvu ugušila sina od 8 meseci (INFO)

– Štedeo je novac da bi pomogao sestri u Zvorniku i njenoj deci, jer svoje nije imao. Policija je tada privela jednog nasilnika, ali je on ubrzo pušten. Svi su znali šta ti mladići rade Đorđu, jer su se i sami hvalili po komšiluku. Palili su mu vatru u pomoćnoj kući, čak su mu naređivali da novac od penzije odmah prosleđuje njima. Jednom su mu i luster sa plafona skinuli i prodali ga – priča ogorčena komšinica.

Zločin je otkriven 1. januara kada je komšinica primetila da u Đorđevoj kući danima nije gorelo svetlo.

– Muž i ja smo zajedno sa ostalim komšijama otišli kod Abžića da proverimo šta se dešava. Zatekli smo otvorena vrata. Ušli smo u kuću, zvali ga, ali nije se odazivao.

U jednom trenutku je zatekla jeziv prizor.

HOROR U ŠKOLSKOM DVORIŠTU! Momku (20) iz Batajnice smrskali lobanju bejzbol palicom!

– Đorđe je ležao mrtav na podu, sav u modricama, a oko vrata mu je bila obmotana zavesa, koja je skinuta sa svetlarnika na spratu. Pozvali smo Hintu pomoć, koja je samo mogla da konstatuje smrt. Zatim su došli policija i forenzičari. Kasnije su nas zvali iz policije da damo izjave i rekli smo im sve što znamo.

U Višem javnom tužilaštvu u Šapcu su za Informer rekli da još niko nije priveden zbog ovog ubistva i da je motiv najverovatnije bio pljačka.

CARINIK NA AERODROMU “NIKOLA TESLA” UPUTIO BEOGRAĐANINA NA RENTGENSKU KONTROLU PRTLJAGA: Video je samo TOSTER, i odmah zvao pojačanje (FOTO

(Dnevne.rs/Izvor: telegraf.rs)