MONSTRUOZNO: Tukao jednogodišnjeg sina do smrti “jer nije njegov”, pa molio za pomoć (INFO)

lisice

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Otac monstum Kurteši Kurtić (25) iz Zemuna, koji je nasmrt pretukao svog jednogodišnjeg sina D. M., posle zločina je tražio pomoć od komšije!

Kako „Alo!” saznaje, komšija optuženog Kurtešija je juče u Višem sudu u Beogradu svedočio da je ubica dotrčao kod njega posle zločina!

– Došao je kod mene i molio me za pomoć. Rekao je samo da dete treba hitno da ide u bolnicu. Nisam ga pitao šta se dogodilo, niti mi je on govorio šta je bilo s detetom. Tek kada su ga uneli u kola, video sam da je dete modro! U bolnici sam čuo da je dete u kritičnom stanju – posvedočio je komšija.

Optuženi Kurtić i dalje čeka suočenje sa nevenčanom suprugom G. M. (37), koja je zatekla mrtvo dete. Ona se u decembru prošle godine nije pojavila na suđenju, a Viši sud u Beogradu i dalje ne može da je pronađe i uruči joj poziv za ovo suđenje.

 

[adsenseyu4]

– Dečakova majka je krunski svedok. Prva je po dolasku kući videla muža, neposredno posle zločina. Sud će saslušavati ostale svedoke dok se ona ne pojavi, ali je njeno svedočenje najbitnije. Od njene izjave direktno zavisi visina kazne, jer se upravo ona suočila s Kurtešijem oči u oči posle ubistva. Od nje se očekuje da kaže šta je videla, šta joj je nevenčani muž rekao kada je tražila objašnjenje zašto dete leži nepomično, jer je posle hapšenja izjavio da je bio pod dejstvom alkohola i koktela lekova i da navodno nije znao šta radi – kaže izvor ALO! blizak sudu.

Više tužilaštvo u Beogradu tereti Kurtića da je 17. juna 2015. pretukao sina jer je posumnjao da nije njegovo dete!

Zločin se dogodio u popodnevnim satima, u trenutku kada je beba ostala sama s ocem. Tužilac je ostao pri tvrdnji da je reč o teškom ubistvu, za koje je zaprećena kazna od 40 godina robije.

Teza je odbrane, koju zastupa advokat Dragomir Mrdalj, da odgovornost za smrt deteta ne snosi optuženi i da je dete imalo šanse da preživi da je operisano odmah po prijemu u bolnicu.

Kurtić je prilikom saslušanja na sudu, kako su mediji saznali, odglumio da je za smrt sina saznao tek kada je doveden u tužilaštvo.

– Rekao je da mu je tužilac saopštio da je osumnjičen za teško ubistvo i da je tako saznao za smrt deteta! Shatio je da je dete mrtvo, navodno, tek kada je tužilac tražio od njega da se izjasni o krivici! Počeo je da plače, a na dodatna pitanja čak i da kuka. Ponavlajo je na sav glas: „Zar ja da budem ubica sopstvenog sina?!” – kaže naš izvor.

“Sin nije moj”

Kurtić je posle hapšenja pokušao da opravda monstruozni čin sumnjama da dečak nije njegov sin.

Dečaku je od udaraca pukla slezina i imao je akutno unutrašnje krvarenje. Prema tvrdnjama Kurtićevog advokata Dragomira Mrdalja, dečak je primljen kao hitan slučaj u KBC „Zemun“, gde je bio oko sat, sat i po, ali nije pregledan.

 

[adsenseyu1]

– Dete je bez dijagnostike upućeno u Institut za majku i dete, ali ni tamo niko nije našao za shodno da mu opipa puls, niti uradi krvnu sliku i ultrazvuk stomaka. Operisan je tek u Urgentnom centru, ali je bilo suviše kasno i sutradan je preminuo – kaže branilac.

(Dnevne.rs/blic.rs/izvor:Alo)

 

[adsenseyu2]