“Moje obećanje biće ispunjeno” Predsednik Srbije OBJASNIO PROMENU za dobijanje 100 evra

predsednik

Foto: Tanjug/​Dragan Kujundžić

“Moje obećanje biće ispunjeno, svi penzioneri i oni koji primaju socijalnu pomoć, odmah će dobiti 100 evra”

Predsednik Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će svi penzioneri i oni koji primaju socijalnu pomoć automatski dobiti po 100 evra državne pomoći, a da je izmena, koja predviđa da građani koji taj novac budu želeli moraju da se prijave, uneta zbog različitih primedbi, uključujući one da je to nekima ponižavajuće.

“Moje obećanje biće ispunjeno, svi penzioneri i oni koji primaju socijalnu pomoć, odmah će dobiti 100 evra, ali ovu malu izmenu, sa malim klikom ili telefonskim pozivom, uneli smo slušajući primedbe i preko medija, jer su se brojni takjuni, bilo oni koji su u politici, bilo oni koji nisu, izjašnjavali da oni ne žele tih 100 evra, da je to za njih ponižvajuće”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

On sam, kaže, smatra da je u ovom trenutku potrebnije da “njegovih” 100 evra ostavi državi.

“Isplata po 100 evra penzionerima od 15. maja, preostali punoletni građani da se izjasne”

“Ja neću okrenuti broj tog telefona, ali ako je nekome problem da samo okrene telefon, za poziv koji košta 10 ili 20 dinara, onda nije problem u tome, nego u onima koji bi od toga da naprave problem”, primetio je Vučić.

Time se, ističe, omogućava svima za koje je ta pomoć poniženje ili onima kojima ta pomoć nije potrebna, da to ne traže.

“Ništa prostije i jednostavnije od toga nema”, rekao je Vučić.

Ponavlja da penzionere i primaoce socijalne pomoći niko neće ni da pita, već će taj iznos svi dobiti, a ostali, ko god želi, dovoljno je da okrene samo jedan telefonski broj, i dobiće novac.

FRANCUSKI OBAVEŠTAJAC LJUBAV PREMA SRBIJI PLATIO ZATVOROM: Ne kajem se što sam patio zbog vašeg naroda

“Ako je to veliki problem, izvinjavam se građanima zbog tog velikog i teškog maltretiranja, nadam se da će razumeti i razloge i namere i zašto je sve učinjeno na takav način”, rekao je Vučić.

 

(Dnevne.rs/Tanjug)