MOGERINI NAPUSTILA SASTANAK: Haradinaj uvredio šeficu EVROPSKE DIPLOMATIJE

zlocinac

Foto: REUTERS

Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini napustila je danas sastanak Saveta za pridruživanje i stabilizaciju uvređena zbog insistiranja kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da se poveća učešće SAD u procesu dijaloga Beograda i Prištine.

Kako Tanjug, nezvanično saznaje iz briselskih izvora, poruka EU kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju jeste da je Kosovo mora ozbiljno da radi na svojoj evropskoj perspektivi i da iskoristi priliku koju ceo region ima u pogledu evropske perspktive.

Otkazana i pres konferncija u poslednjem trenutku

Ranije danas iznenada je otkazana konferencija za medije šefice EU diplomatije Federike Mogerini i premijera Kosova Ramuša Haradinaja koja je bila planirana po završetku satnka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje EU i Kosova.

[adsenseyu5]

Zvanično objašanjenje evropske strane bilo je da je razlog otkazivanja pitanje agende.

Kosovski dopisnici iz Brisela javljaju o lošoj amosferi koja je vladala tokom sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje izmedju EU i Kosova koja je održana jutros u zgradi Evropskog saveta.

Izvori sa sastanka navode da je kosovski premijer Ramuš Haradinaj insistirao na većem učešću SAD u procesu dijaloga između Beograda i Prištine kome posreduje EU.

PRONAŠLA JE SINA MRTVOG U STANU: Velika bol Marine Tucaković otpevana u jednoj pesmi!

Navodi se i da je šefica EU diplmatije to shvatila lično i napustila sastanak Saveta pre njegovog završetka.

Inače, ovo je prva zvanična poseta Haradinaja Briselu od preuzimanja premijerske funkcije.

DANAS JE NEVERNI PETAK: Obratite pažnju na vašeg partnera, evo i zbog čega!

On je pored učešća na sednici Saveta za SSP EU i Kosova, bilateralno razgovarao sa visokom predstavnicom Federikom Mogerini i komesarom za pregovore o proširenju Johanesom Hanom.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Blic/Izvor:Tanjug)

[adsenseyu2]