MITROPOLIT AMFILOHIJE NASTAVLJA PO SVOM: Nisam držao opelo Vučiću nego Dačiću!

Dačić

Foto: Beta

Nikoga ne napadamo ni ja, ni crkva, već izražavamo zabrinutost za sudbinu najvažnijeg i najsvetijeg dela srpske države, a Aleksandru Vučiću nikada nisam služio opelo, izjavio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Komentarišući kritike srpskih zvaničnika, mitropolit Amfilohije je kazao da je “neprihvatljivo postizanje bilo kakvih obavezujućih sporazuma sa teroristima koji upravljaju okupiranim Kosovom i Metohijom”. On je podvukao da je za Srpsku pravoslavnu crkvu neprihvatljiv bilo kakav “dogovor” koji bi ugrozio teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

“Tako nešto neće prihvatiti niko razuman u srpskom narodu, a siguran sam ni u albanskom, jer se ničija budućnost ne može graditi na otimačini i zločinu”, ocenio je mitropolit. On je odbacio navode da je dva puta držao opelo Vučiću.

“Nikada Vučiću nisam držao opelo. Uradio sam to ondašnjem premijeru Ivici Dačiću i ondašnjoj Skupštini Srbije. Međutim, ako Vučićevi saradnici to opelo prihvataju, onda ja tu ne mogu ništa”, poručio je mitropolit Amfilohije.

On je za portal IN4S naglasio da nema ništa lično protiv Aleksandra Vučića, te da je pitanje KiM pitanje sudbine naroda.

“NIŠTA OD NJEGA NIJE OSTALO, SVE JE SMRSKANO”: Supruga nastradalog Gorana koji je ispao iz saniteta i poginuo o detaljima jezive nesreće

“Gospodin Vučić je predsednik Srbije i velika je odgovornost na njegovim plećima. Ipak, tu odgovornost nema pravo da skida sa sebe, kakva je sada tendencija. Kosovo jeste pitanje svih nas, a da nije bilo jezika crkve, ne bi smo imali ni oslobođenje KiM 1912.godine, niti bismo očuvali Pećku patrijaršiju i Visoke Dečane”, izjavio je mitropolit Amfilohije, uz opasku da je prihvatanjem Briselskog sporazuma krenulo i odricanje od Kosova i Metohije.

VELIKO ČUDO U VISOKIM DEČANIMA: Neobjašnjiva sila pomerala lustere tokom bdenja (VIDEO)

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Fonet,N4S)

1 Comment on "MITROPOLIT AMFILOHIJE NASTAVLJA PO SVOM: Nisam držao opelo Vučiću nego Dačiću!"

  1. miha bukovac | 11. January 2018. at 02:22 |

    Pod uslovom da je sve ovo tačno kako Mitropolit Amfilohije kaže (da je zahvaljajući “jeziku i Crkvi KiM oslobođeno 1912.g.” Crkva (SPC) isto kao i SANU (a naročito SANU) snose veliku odgovornost za stvaranje SHS, odnosno kasnije “Kraljevina Jugoslavija” jer, videlo se, da pameti u “Regenta” (kasnije Kralja) Aleksandra Karađorđevića nema, pa ipak, poltronski akademici SANU (a i SPC) su bili ponosni da Srbija ima “viteškog Kralja” (Aleksandra Karađorđevića) koji je bio (vidljivo i dokazano) notorna megalomanska budala i sujetni idiot!

Comments are closed.