MISTERIOZNI ARHIVSKI SNIMAK MRTVOG DRAŽE MIHAILOVIĆA: Ova fotografija je bila Titova NAJČUVANIJA TAJNA! (FOTO)

predsednik
Ova fotografija bila je dugo najbolje čuvana tajna Titove Jugoslavije, a izrađena je u tri primerka za Aleksandra Rankovića, Slobodana Penezića Krcuna i Svetislava Stefanovića

Komandant Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljub Draža Mihailović rehabilitovan je jučeodlukom Višeg suda u Beogradu, a Telegraf.rs vam predstavlja dugo čuvanu tajnu Josipa Broza Tita i SFRJ – sliku mrtvog četničkog đenerala uslikanu nakon streljanja!

[adsenseyu4]

Snimak mrtvog đenerala Draže napravio je streljački vod koji je samo dva dana nakon IZRICANJA USMENE PRESUDE streljao četničkog komandanta Mihailovića, da bi, najverovatnije imao dokaz o urađenom zadatku!

Ovaj snimak dugo je bio državna tajna i čuvan u arhivu, a urađen je u tri primerka za Aleksandra Rankovića, Slobodana Penezića Krcuna i Svetislava Stefanovića!

mihajlovic

Ipak, po prvi put ovu fotografju sa streljanja Dragoljuba Mihailovića objavila je italijanska štampa, što je upalilo crveni alarm u komunističkoj Jugoslaviji, a lično je Josip Broz Tito naredio istragu o tome kako je ova fotografija došla u ruke novina u Italiji.

Prema tvrdnjama Miloslava Samardžića, istoričara, ova ukradena fotografija u Srbiju se vratila 1992. godina kada ju je Zagorka Vasić donela iz Kalifornije, a Dr Branko Latas, pukovnik Titove garde u penziji, potvrdio je da je fotografija autentična.

[adsenseyu1]

(D. Z.)