MISTERIJA UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ: Zoran svojim IZJAVAMA navodio policiju na lažne tragove

Foto: Printscreen/youtube/emisija premijera

„Jelenu je ubio čovek sa štapom“, „Verujem policiji“, „Jelena nije imala ljubavnika“, „Jeleni su pretili“ – od prvog sata istrage ubistva pevačice Jelene Krsmanović njen suprug Zoran Marjanović davao je izjave kojima je navodio na pogrešne tragove u rešavanju ubistva

Svakom novom izjavom porodica Marjanović zajedno sa Zoranom trudila se da pažnju javnosti preusmeri na nekog drugog osumnjičenog.

NOVA HAPŠENJA ZBOG UBISTVA PEVAČICE: Policija privodi ljubavnicu Zorana Marjanovića?

U prvobitnoj priči Zorana Marjanovića, dva dana posle Jeleninog ubistva, odnosno nekoliko sati pošto je pušten iz pritvora, Jelenu je ubio „neki psihopata sa Fejsbuka“. Nakon što je pregledan Fejsbuk ubijene pevačice i otkriveno da se ubica tamo ne krije, Zoran je spomenuo čoveka sa štapom kao mogućeg ubicu njegove žene.

[adsenseyu5]

Kako je kazao, „video ga je na nasipu kada je Jelena nestala“. Međutim, kada je čovek sa štapom pronađen, ispitan u policiji i podvrgnut poligrafskom ispitivanju, gde je dokazao da nema veze sa ubistvom pevačice, Marjanović se dosetio da je video biciklistu na nasipu. Misteriozni biciklista do danas nije pronađen, ali Zorana to nije zaustavilo da širi priču o eventualnom ubici njegove žene.

A onda, mesec dana od ubistva Jelene, Zoranov otac Vladimir izlazi u medije sa izjavom da je „nepoznati muškarac sa fantomkom na glavi“ pokušao da preskoči ogradu i uđe u njihovo dvorište. Međutim, nakon što je policija demantovala da su imali prijavu od Marjanovića, Vladimir je povukao sve što je rekao.

”MOJE ODLUKE SU SASVIM JASNE” Danijel (32) je poljubio devojku od 15 godina, pa uzeo bombu: Napisao je posvetu i krenuo da ubije 10 ljudi u kući u Kraljevu! (FOTO)

Tokom istrage Zoran Marjanović naglašavao je da je ljubav između njega i njegove supruge bila „filmska“, da su bili jako vezani i da su svuda išli zajedno. Potencirao je on i da Jelena nikada drugog ne bi pogledala, a onda je, kao grom iz vedra neba, nakon što je navodno čuo od ljudi, izjavio da je Jelenu ubio muškarac kojeg je poznavala ona, ali ne i njegovi članovi porodice, aludirajući na to da je pevačica imala ljubavnika. To je zvanično i kazao njegov otac nakon što je Zoran uhapšen. On je tada za medije izjavio da je Jelenu ubio tajkun iz Borče, ponovo pažnju preusmeravajući na nekog drugog.

Zoran Marjanović trudio se da svakom svojom izjavom naglasi da veruje u rad policije i da svakog dana čeka da mu inspektori jave da je „monstrum koji je ubio njegovu ženu uhapšen“. On je naglašavao i da je sproveo svoju ličnu istragu, te da, razgovarajući sa ljudima i sa „one strane zakona“, nije uspeo da otkrije ko bi i zašto nju ubio.

[adsenseyu1]

– Da sam mogao da je na bilo koji način zaštitim, ja bih svoj život žrtvovao. Niko me ne bi zaustavio da sam ga video. Jedan od nas dvojice bi otišao u zatvor, a drugi bi bio mrtav. Već godinu dana osećam neopisiv bol i gnev i čekam da vidim ko je monstrum koji je brutalno ubio Jecu – rekao je Zoran.

Na kraju, Marjanović je u jednom intervjuu čak i javno pozvao ubicu da, ako je iz Borče i ako je ubio Jelenu zbog njega, „da ga potraži i napadne bilo gde i bilo kad jer njegova kretanja svi znaju“.

OPSADNO STANJE U KELNU: Nemci zatvorili škole i fakultete zbog dolaska 5.000 DELIJA, Bogdanov pušten iz zatvora (FOTO)

Stanković: O veštačenju pred tužilaštvom

Patolog Zoran Stanković rekao je juče da je superveštačenje predato 21. septembra.

– U ime komisije veštaka, veštačenje sam predao nadležnom zameniku tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu 21. septembra. Nakon toga, i pored brojnih molbi zainteresovanih lica, nisam komentarisao niti učinio dostupnim predato ekspertizno mišljenje zbog obaveza koje proističu iz zakona i obuhvaćene su Hipokratovom zakletvom – naveo je Stanković.

PORODICA ANGAŽOVALA PRIVATNE DETEKTIVE: Barbara Vitez je živa, i viđena u Mađarskoj?

On je napomenuo da će na sva pitanja zainteresovanih u vezi sa veštačenjem koje se u medijima naziva superveštačenje odgovoriti kada bude pozvan i kada za to dođe vreme, isključivo po odobrenju i pred nadležnim organima tužilaštva i pravosuđa.

Ti organi su, kako podseća Stanković, jedini ovlašćeni da utvrde istinu vezanu za smrt Jelene, „a za svoj rad odgovaraju građanima Srbije u čije ime donose odluke, pored ostalog, i za nasilno uzimanje tuđeg života“.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Bojana Bogosav,Blic.rs)

[adsenseyu2]