MISTERIJA STRAVIČNE NESREĆE: “Bio je veliki profesionalac, vozio je 40 godina”

madjarska

Foto: police.hu

Dvojica putnika zadržana su u mađarskoj bolnici nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila juče na autoputu u okolini Budimpešte, u kojoj je vozač autobusa “Euroline” – Paraćin, Siniša Stanojević (60) poginuo, a 16 putnika povređeno. Telo preminulog vozača biće poslato na obdukciju, potvrdio je za “Blic” Dejan Šuvalija, zastupnik “Euroline”.

– Razgovarali smo sa policijom i telo Stanojevića će biti poslato na obdukciju, što je obavezna procedura. Kako su nam rekli, taj postupak će trajati 7 do deset dana, nakon čega ćemo organizovati prenos njegovog tela u Srbiju – kaže Šuvalija.

On kaže i da mađarska policija još nije utvrdila sve okolnosti pod kojima je došlo do nesreće.

– Za sada znamo da je došlo do “kontakta” našeg autobusa sa kamionom koji je bio ispred. Tragovi kočenja postoje, ali uzrok nesreće još nije utvrđen – kaže Šuvalija.

Predstavnici “Euroline” obišli su i dvojicu putnika, koji su u udesu zadobili teže povrede i koji su zadržani u bolnici.

– Jedan je svestan i komunikativan, dok je drugi još pod anestezijom i očekuje ga još jedna operacija – kaže Šuvalija.

U bolnici su, prema saznanjima “Blica” zadržani Dragiša Živković i Tihomir Gvadović.

– Gvadović, koji ima dvojno, srpsko i hrvatsko državljanstvo je u teškom stanju i lekari se bore za njegov život. Njegova porodica živi u Nemačkoj, i oni su krenuli za Mađarsku čim su čuli za nesreću. Drugi povređeni, Živković je stabilno i u dobrom stanju. Njegova supruga živi u Salcburgu i krenula je juče za Mađarsku – kažu u srpskom konzulatu u Mađarskoj.

[adsenseyu4]

Ambasador Srbije u Mađarskoj, Rade Drobac takođe je, posle razgovora sa lekarima krenuo u posetu povređenima, koji su zadržani u bolnici.

– U nesreći je povređeno još 14 putnika, ali su svi oni sinoć pušteni iz bolnice. Oni, i devetoro putnika koji su prošli bez povreda su sinoć bili u našoj ambasadi, gde su sačekali novi autobus koji ih je prevezao dalje za Austriju. Po neke su došli rođaci, koji su ih odvezli dalje – kaže ambasador

Šavlija kaže da je firma u kontaktu sa porodicom stradalog vozača.

– On je naš dugogodišnji vozač, i mi smo ovde svi kao njegova porodica. Njegovi sinovi su odmah hteli da dođu, ali za tim nema potrebe dok se ne završi obdukcija – kaže Šavlija.

Sa Stanojevićem je bio još jedan kolega vozač, ali kako kaže Šavlija, on je pod velikim stresom i nije u stanju da komunicira.

“Bio je veliki profesionalac, ne znamo šta se desilo”

U selu Smilovac, odakle je nastradali vozač su svi šokirani tragedijom. Siniša je iza sebe ostavio dva sina, suprugu, oca, majku, sa kojima je živeo u Smilovcu.

Njegov rođak Milan je zatečn nesrećom.

– Siniša je vozač 40 godina, veliki profesionalac. Ne znamo šta se tačno dogodilo, navodno su se on i drugi vozač zamenili nekih 20 kilometara ranije. Drugi vozač je otišao da spava, na tom mestu se valjda radovi na putu… Još čekamo da saznamo šta se desilo – kaže Sinišin rođak.

On kaže i da je Sinišina porodica doživela veliku tragediju njegovom smrću.

– Jedan sin mu je u Francuskoj, drugi je ovde na selu. On je verovatno otišao za Mađarsku da preuzme očevo telo – kaže rođak.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs/Izvor:Tamara Marković Subota,Blic.rs)

[adsenseyu2]