MISTERIJA SMRTI BARBARE VITEZ: Policija znala da je nestala deset minuta pre svedoka?

Barbara

Foto: lična arhiva/youtube/RTVpinkofical

– U 22.15 sati javili da je Barbara nestala, a onda kada sam dobio na uvid slučaj, pročitao sam da je jedan od dečaka u 22.25 sati prijavio nestanak naše ćerke. Tu nema nikakve logike – kaže otac

Barbara Vitez (15) iz Sente, za čijim telom se još uvek traga i nakon dva meseca opsežne potrage, još uvek je misteriozan slučaj za njene roditelje – Endrea i Melindu Vitez, koji ne veruju da je njihova ćerka pala sa mosta i tako upala u reku Tisu.

Iako su pre nekoliko nedelja, roditelji imali zvaničan sastanak sa direktorom policije Vladimirom Rebićem, gde su zahtevali uvid u kompletnu istragu, tek pre nekoliko dana njihov apel usvojen je od strane nadležnih organa.

[adsenseyu4]

Tokom razgovora sa direktorom policije Vladimirom Rebićem, novosadskim apelacionim tužiocem Milanom Tkalcem i Višim javnim tužiocem u Subotici Miroslavom Krkelićem, Endre i Melinda su se upoznali sa tokom istrage, detaljima merama i radnjama koje su sproveli tužilaštvo i policija.

Barbarin otac Endre i nakon sastanka sa tužiocima i policijom nije mogao da sakrije sumnju koju opravdava onim što je video i pročitao tokom sastanka u Senti:

– Ne mogu da razumem da su nama u 22.15 sati javili da je Barbara nestala, a onda kada sam dobio na uvid slučaj, pročitao sam da je jedan od dečaka u 22.25 sati prijavio nestanak naše ćerke. Tu nema nikakve logike – kaže Endre:

– Kako je moguće da je prvo policija obavestila nas, pa je tek onda prijavljen njen nestanak?!

Roditelji takođe dodaju, da su imali priliku i da vide snimak sa sigurnosnih kamera koji opet po njima ne pokazuje jasno da su se uputili ka mostu:

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

– Tačno je, na snimku se vide Barbara i dvojica dečaka kako idu iz prodavnice IDEA, ali se ne vidi da oni idu ka mostu – izražava svoju sumnju otac.

[adsenseyu1]

Roditelji Melinda i Endre, potvrđuju da će učestvovati u daljoj istrazi, sve dok se prava istina ne otkrije.

Foto: Instagram/Igor jurisic

Foto: Instagram/Igor jurisic

Podsetimo, devojčica Barbara Vitez nestala je kobne noći 25. novembra kada je pala sa senćanskog mosta u reku Tisu. Ni nakon dva meseca uprkos anagažovanosti brojnih spasilačkih jedinica pa i profesionalnih ronioca iz jedinica Žandarmerije, njeno telo nije pronađeno.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:D.Ivanić,Telegraf.rs)

[adsenseyu2]