MISTERIJA BROJA 128: Zašto za vladu Ane Brnabić nije dovoljna podrška 126 poslanika? (INFO)

premijerka

Foto: Telegraf.rs

Ukoliko mandatarka Ana Brnabić ne bude imala podršku 128 poslanika, biće raspisani vanredni parlamentarni izbori. To je najavljeno u vrhu SNS-a, posle današnjeg sastanka u sedištu te stranke, na kojem je bilo više od 100 parlamentaraca. Zašto naprednjaci toliko insistiraju na podršci od 128 poslanika, a ne 126, koliki je zakonski minimum za izbor nove vlade?

Do četvrtka trebalo bi da bude poznato da li će Ana Brnabić naslediti Aleksandra Vučića u fotelji premijera. Kako je najavila potpredsednica SNS Marija Obradović, narednih dana biće obavljeni razgovori sa svim poslanicima liste “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” i koalicionim partnerima, a ukoliko sve bude kako je planirano, već u subotu bi u Skupštini Srbije mogla da počne rasprava o izboru nove vlade.

ZAUSTAVILI NIJAGARINE VODOPADE POSLE 12 VEKOVA: Očekivali leševe, a evo šta su pronašli (FOTO) (VIDEO)

Obradovićeva je, posle sastanka u sedištu SNS, jasno rekla da ukoliko Brnabićeva ne obezbedi podršku 128 poslanika, “što je mala verovatno”, ići će se na nove izbore.

Zašto se toliko insistira na brojki 128, a ne o dovoljnoj većini do 126 poslanika?

[adsenseyu4]

Mariji Obradović dugo je trebalo da novinarima objasni o čemu se zapravo radi i zašto je brojka 128 toliko važno, ali je na kraju ipak odgovorila.

– Za nas je 128 važna brojka, toliko nas ima na listi – rekla je ona nakon insistiranja novinara da objasni zašto je ta brojka granica.

Zabuna je nastala i zbog toga što su naprednjaci posle izbora imali 131 mandat u Skupštini, ali su u međuvremenu tri poslanika NS Velimira Ilića napustila vladajuću koaliciju. Sve ovo znači da SNS i Aleksandar Vučić, lider te partije, žele podršku baš svih poslanika sa liste naprednjaka za izbor nove vlade.

VODITELJKI DEČKA RAZNELI U DŽIPU, ONA ČUDOM PREŽIVELA: Malo poznati detalji iz života Bojane Ristivojević

– Mislim da je mala verovatnoća da to tako ne bude. Verujem da ćemo imati mnogo više od 128 poslanika koji će glasati za izbor Ane Brnabić – dodala je potpredsednica SNS.

Sto poslanika već dalo podršku

Na sastanku u SNS bilo je malo više od 100 poslanika vladajuće stranke, pojedini članovi SPO i nezavisni poslanici. Kako je rekla Obradovićeva, bilo je različitih mišljenja da li Brnabićeva treba da bude premijerka, ali su na kraju svi prisutni odlučili da podrže Vučićev izbor.

– Ne možemo da poreknemo da je sposobna, aktivna, posvećena i da ima dobre kontakte, kao i da je bila jedna od najbližih Vučićevih saradnika – istakla je funkcionerka SNS.

RODITELJI MISLE DA SU STARA SRPSKA: Muslimanska imena koja DECA u Srbiji MASOVNO dobijaju

Kako je najavljeno, u naredna tri dana biće obavljeni razgovori sa strankama Aleksandra Vulina, Rasima Ljajića, Milana Krkobabića i Nenada Popovića, nakon čega će biti jasnije da li će Brnabićeva imati podršku svih partija sa liste SNS-a.

(Dnevne.rs/Izvor:Nataša Latković,Blic.rs)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]