MIROSLAV LAZANSKI O CENI AVIONA I RUSIMA: Samo mi ovde u Srbiji očekujemo da znamo sve detalje

avion

Foto: Wikipedia/Krasimir Grozev

Gostujući u emisiji “Priča o nama” televizije Banat vojno-politički komentator Miroslav Lazanskiobjasnio je da je sa šest Migova 29, čiju je kupovinu u Rusiji dogovorio predsednik Vučić i 10 Migova koje već imamo, Srbija kompletirala svoju vojnu eskadrilu.

– Vojska Srbije sa ovih 6 Migova i 10 Migova 29 koje već ima, imaće kompletnu eskadrilu. Imaćemo Migova kao bivša SFRJ 1987. godine. Tako ćemo uspeti da sačuvamo lovačku avijaciju koja je bila pred umiranjem. To će biti eskadrila na nivou modernizacije 4 – ističe Lazanski.

Upitan da li zna koliko će Srbija platiti Belorusiji vojne avione, vojnopolitički komentator lista Politika objašnjava.

– Mislim da avione u suštini dobijamo besplatno s tim što ćemo platiti njihovu modernizaciju. Pitanje je i ko će modernizovati protiv-raketni sistem S 300, Rusija ili Belorusija, sve zavisi u kojoj ga verziji kupujemo. Inače, detalji vojno-tehničkog sporazuma svuda u svetu su tajna, niko ih ne objavljuje. Samo mi ovde u Srbiji očekujemo da znamo sve detalje. Za svaku zemlju formira se drugačija cena.

Milan P. (37) ISEKAO VENE NA MESTU UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ: Pronašli ga u lokvi krvi! (INFO)

Da li cenu određuje stepen prijateljstva sa Rusijom?

– Da, stepen prijateljstva, stepen političkih odnosa i stepen ličnih veza između predsednika država. A Rusi uvek vode računa i o platežnoj moći država. Sigurno nije ista cena za Srbiju i za Kazahstan koji ima naftu i zlato. Zato je vrlo nezahvalno govoriti o ceni. Mi naoružanje zapravo kupujemo od Belorusije ali uz saglasnost proizvođača, a to je Ruska federacija.

NARODNA VEROVANJA: Spremajte šta god želite za novogodišnju trpezu, samo ovo ne, jer će vas pratiti maler cele godine!

-Ugovorima je strogo definisano da se naoružanje ne može prodati trećoj strani bez saglasnosti Rusije. To je uobičajena klauzula jer danas Mađarska i Poljska, na primer, ne mogu da prodaju ni jedan komad oružja proizvedenog u Rusiji, dok se Moskva ne saglasi – rekao je Lazanski.

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

2 Comments on "MIROSLAV LAZANSKI O CENI AVIONA I RUSIMA: Samo mi ovde u Srbiji očekujemo da znamo sve detalje"

  1. JOS DA POLETE…KOGA BRE ZAMAJAVATE..A POSEBNO TI

  2. JOS DA POLETE…KOGA BRE ZAMAJAVATE..A POSEBNO TI

Comments are closed.