MIROSLAV LAZANSKI: Moramo sa NATO da sarađujemo hteli mi to ili ne

NOVINAR

Foto: printscreen/instagram/miroslavlazanski

Miroslav Lazanski, vojno-politički komentator lista “Politika” kaže da do sada nije video ni jednu izjavu, čak ni generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, da Srbija mora da uđe NATO, te da je reč o spinovanju.

– Više to spinuju određeni političari i mediji, kroz kontekst one sintagme sedenja na dve stolice. Mi nismo nikada iz relevantnih krugova NATO dobili ultimativni zahtev da Srbija uđe u NATO, više se u medijima može čuti da oko nas svi u NATO – rekao je Lazanski.

[adsenseyu5]

Osvrnuvši se na navode da tom savezu smeta saradnja Srbije i Rusije, Lazanski je postavio pitanje kako je onda moguće da im ne smeta Severni tok dva, odnosno saradnja Nemačke i Rusije, da Nemačka ima 200.000 građana koji rade u Rusiji.

– Ni iz jednog zvaničnog izvora nisam čuo da im smeta saradnja Srbije i Rusije – rekao je Lazanski i ocenio da se nama ta teza na odeđeni način podmeće u kontekstu cele kampanje koja se vodi i preko dela NVO i medija zaduženi za spinovanje.

SVESKE JELENE MARJANOVIĆ KRIJU TRAG DO UBICE? Grafolozi analizom rukopisa otkrili ključan detalj

On je govoreći o današnjoj poseti predsednika Srbije Briselu, predočio da Aleksandra Vučića očekuje ne samo sastanak sa Stoltenbergom, već i sa 29 ambasadora država članica NATO, kojima će ukazati na situaciju na Kosovu.

– NATO je na neki način čuvar određenog stepena bezbednosti Srba na Kosovu. Mi moramo sa NATO da sarađujemo hteli mi to ili ne, jer su u južnoj srpskoj pokrajini garanti da neće biti nasilja, bar ne otvorenog i masovnog nasilja nad Srbima – ocenio je Lazanski.

„NA ŠTA VAM TO LIČI, MARŠ U TRI LEPE…“ Pevači narodne muzike napravili haos na aerodromu!

Prema njegovoj oceni, nema razloga da NATO savezu smeta nabavka ruske vojne opreme, jer vojnu tehniku iz Rusije imaju i Grci, Bugari, Slovaci…

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/Izvor:TV Pink)

[adsenseyu2]