MIROSLAV LAZANSKI: “Kako je Vladimir Putin postao GOSPODIN POSEBNI”

NOVINAR

Foto: printscreen/instagram/miroslavlazanski

Knjiga Olivera Stouna „Intervjui sa Vladimirom Putinom“ netipična je u literaturi, odnosno u beletristici. Dva sagovornika, jedan je lider najmoćnije nuklearne sile sveta, drugi je čuveni holivudski režiser…

Piše: Miroslav Lazanski

Dva sagovornika koji se uvažavaju, ali koji ipak nastoje da nadmudre jedan drugog u granicama pristojnosti, knjiga prepuna dijaloga i monologa, ironije i cinizma, realnosti i budućnosti.

[adsenseyu5]

Oliver Stoun skakao je sa svojim pitanjima sa teme na temu, vraćao se po nekoliko puta na stvari za koje je pitao ranije, pokušavao je da isprovocira Putina taman toliko da se predsednik Rusije ne naljuti, ali nije uspeo. Putin je odoleo Stounovim jurišima, a Stoun je pokazao da je ipak mnogo bolji režiser nego novinar.

Da, Vladimir Putin je odgovorio na sva pitanja američkog režisera, na neka direktno, na druga indirektno i sa rukavicama, na treća kontrapitanjem. I sve to ležerno i sa šarmom. Doduše, kada ste predsednik najmoćnije nuklearne sile sveta, onda vam se može da budete i ležerni.

DANAS JE JEDNA OD NAŠIH NAJUSPEŠNIJIH VODITELJKI: U mladosti je zapostavila fakultet, ostala bez novca, a jedan čovek PROBUDIO INAT u njoj!

Što se nas u Srbiji tiče: „Kojim biste rečima opisali svoj odnos prema predsedniku Rusije Vladimiru Putinu“, moglo bi da glasi i anketno pitanje. Skoro sam siguran da bi predsednik Rusije dobio plebiscitarnu podršku naše javnosti, naravno, najviše u kontekstu: „e neka je napokon neko Amerikancima i Zapadu pokazao da ne mogu biti apsolutni gospodari sveta“.

U Rusiji je Vladimir Vladimirovič posle događaja na Krimu dobio, zapravo, religiozan tretman, poštovanje njegove ličnosti preraslo je u svojevrsnu narodnu kulturu. On je Rusiji vratio Krim, ali i nacionalni ponos i stabilnost, za Ruse on je Gospodin Sposobni. Jer Putin više nije samo političar, on je danas simbol Rusije, neka vrsta svete figure, svojevrstan mit. To je kao da pitate Britance da li su za Elizabetu Drugu kao kraljicu.

[adsenseyu1]

Naravno da i Vladimir Vladimirovič gaji imidž čoveka koji rešava stvari. Rešio je stvar u Čečeniji odmah pošto je ušao u Kremlj, sada je rešio problem Krima koji se posle 60 godina vratio u okrilje matice zemlje, na putu je da reši problem Sirije, ali on rešava i obične svakodnevne probleme ljudi. Kada je grupa predstavnika hendikepiranih u Rusiji takom jednog sastanka u Kremlju 2004. godine protestvovala kod Putina zbog novog zakona koji im smanjuje pravo na beneficije, predsednik Rusije se obratio svom tadašnjem glavnom privrednom savetniku Germanu Grefu i rekao: „Sredi to“.

IMAJU SJAJAN ODNOS: Evo kako izgleda PASTORAK Milomira Marića (FOTO)

Gref je počeo da protestuje da ova smanjenja predstavljaju deo redukcije ruskog budžeta, što je i Putin potpisao. „Sredi to“, odsečno je odgovorio Putin.

„Ali, Vladimire Vladimiroviču…“ počeo je da zamuckuje Gref, dok su kamere nacionalne televizije sve to i snimale. „Rekao sam da to središ“, završio je diskusiju Putin.

NOVI OBRT U “SRPSKOJ SAPUNICI”: Aca Lukas priznao da je TRPEO NASILJE od Sonje Vuksanović

Vladimir Putin je tvorac jake ruske države, a jaka država je blagoslov ne samo za rusko, već i za srpsko društvo…

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Intermagazin.rs/Izvor:Sputnjik)

[adsenseyu2]

1 Comment on "MIROSLAV LAZANSKI: “Kako je Vladimir Putin postao GOSPODIN POSEBNI”"

  1. Možda je lakše biti Putin u Rusiji nego “Putin” u Srbiji, (recimo), jer Srbija ima mnogo govnara sa “Dr”/”Mr” (“akadenmskim”) zvanjima, kao što je onaj “DrK”-adžija “pravnih nauka” (i njemu sličnih) pa tu je i Toma majmun Nikolić, i on je isto neki (kurčev) “akademski građanin” a takvih govnara puna je Srbija, il’ je “akademski” ili (ako ima) četri razreda osnovne škole? “Akademici” poput Tome majmuna Nikolića i DrK-adžije “pravnih nauka” zauzimaju najviše političke funkcije (predsednik države) i “profesori” na visokim školama (fakulteti) a (inače) svoju vlast provode (i uteruju) svojom privatnom mafijom! Za to je nemoguće u Srbiji imati Putina upravo zbog ovakvih (koje sam pomenuo) idiota iza kojih su njhove mafije! (Jebo im pas oca i mater)

Comments are closed.