MIROSLAV LAZANSKI: Crnogorski gardisti, hotel “Klinton” i štikle od 25 centimetara!

komentator

Foto: printscreen/youtube

Miroslav Lazanski u novoj kolumni u Politici otvoreno o hotelu “Klinton”, crnogorskim gardistima i štiklama od 25 centimetara koje su napravile pometnju

“Sve do danas mislio sam da je Srbija lider u odbrani stabilnosti i bezbednosti regiona zapadnog Balkana. Naime, tako su nam stalno poručivali naši vrli američki prijatelji kada se sretnu sa našim liderima kako u Beogradu, tako i u Vašingtonu. Sada i odjednom, Crna Gora je taj lider, pa još, kako je izjavio u Podgorici potpredsednik SAD Majk Pens, njena hrabrost u fazi ruskog pritiska nadahnjuje svet.

[adsenseyu5]

Malo sam tužan što po američkim ocenama sa najvišeg mesta više nismo lideri stabilnosti i bezbednosti zapadnog Balkana, ali tako vam je to kada verujete u sve što vam Vašington kaže. Sutra će istu tu ocenu Amerikanac da izrekne u Zagrebu, preksutra u Skoplju, možda i u Prištini. Šta ih to košta, to je isto kao kada su davnih dana Kolumbovi mornari darivali Indijance šarenim đinđuvama, a ovi zadivljeno gledali. A onda im maznuli teritorije…

Ili na zapadnom Balkanu ima više lidera stabilnosti i bezbednosti? Odnosno, ili jesmo lider, ili nismo? Ili smo svi lideri?

METEOALARM ZBOG OLUJE: Nevreme će pokositi vrućinu, a evo i za koliko stepeni će PASTI temperatura!

Dakle, doček potpredsednika Pensa na aerodromu Golubovci nadahnuo je ne samo ceo svet, već i ceo zapadni Balkan. Himne su besprekorno odsvirane, ali je stroj počasne jedinice vojske Crne Gore gledao na sve strane dok su ga obilazili crnogorski premijer i američki potpredsednik. Okretanje glave vojnika nije bilo sinhrono, što me pomalo čudi, jer je prošlo toliko godina od samostalnosti Crne Gore i bilo je vremena da se to uvežba.

No, imam duboko razumevanje za crnogorske mladiće, jer su se dve dame iz crnogorskog protokola neprestano motale ispred svečanog stroja vojnika. Dame na štiklama od najmanje 25 centimetara, što verujem da je zgrozilo strogi puritanski američki protokol. Pošto nema šanse da se bilo koja dama iz Stejt departmenta na javnoj, službenoj sceni, pojavi na tako visokim štiklama. Tako da su crnogorski mladići verovatno između Pensa i štikli izabrali štikle od 25 centimetara. To toplo pozdravljam kao još jedan dokaz da su Crnogorci i dalje zdrava nacija.

TROPSKI TALAS „LUCIFER“ U AUTOBUSIMA GSP: Merene su temperature u 16h, evo rezultata!

O da, dok je oficir počasne crnogorske jedinice prilazio visokim zvanicama da preda raport, gazeći pri tome strojevi korak JNA, muzika koja je to pratila bila je neka vrsta šlagera iz San Rema. To što je crnogorski premijer Marković u svom govoru posle svečane večere pomešao hotel „Hilton“ sa bivšim američkim predsednikom Klintonom možda je samo nesvesna refleksija na trenutak kada je Klinton, prilikom posete Podgorici 2011. godine kao bivši američki predsednik, pobrkao Crnu Goru sa Makedonijom. Pa što ne bi sada ushićeni Marković pobrkao hotel sa Klintonom…

Eto, iz Podgorice nam je došla ta tužna vest da nismo više lideri stabilnosti i bezbednosti. Ali, na internetu vidim da je Pentagon samo u prošloj godini donirao vojsci Srbije opremu za suzbijanje HIV-a i drugih polnih bolesti u vrednosti od 80.000 dolara. Što znači da Pentagon našu vojsku smatra i dalje potentnom. Što opet znači da smo i dalje lideri…”

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/Izvor:Politika)

[adsenseyu2]

1 Comment on "MIROSLAV LAZANSKI: Crnogorski gardisti, hotel “Klinton” i štikle od 25 centimetara!"

  1. Svi smo mi smesni njima. I ti jadnici crnogorci i ostali mali narodi balkana. Kako i ne bi kada smo od onakve zemlje napravili puno makih isprdaka nicim vrednih da bi razni djukanovici i ostali djukelici glumeli “drzavnike”. A takav socijalni talog koji danas vodi zemlje regiona je pezivljavao duboko u mraku i daleko od ociju normalnog sveta za vreme one Jugoslavije pre devedesetih.

Comments are closed.