MINISTARSTVO ZDRAVLJA: Još sedam slučajeva zaraze korona virusom u Srbiji

virus

Foto: Pixabay

U Srbiji je potvrđeno još sedam slučajeva zaraze korona virusom, tako da je ukupan broj zaraženih porastao na 31, saopštilo je jutros Ministarstvo zdravlja.

Do danas u 8 časova, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 214 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

 Od poslednjeg izveštaja, sinoć u 20 sati, do jutros u 8 časova, testirani su uzorci 29 osoba od kojih je sedam bilo pozitivno i 22 negativna na novi korona virus.

UPOZORENJE PACIJENTIMA: Korona virus može da izazove ovu opaku bolest

Dosadašnje stanje pacijenata: Na intenzivnoj nezi jedan pacijent, ostali imaju blažu sliku. Jedan pacijent zaražen novim korona virusom, koji leži u КC Vojvodina, ima težu kliničku sliku bolesti i nalazi se na odeljenju intenzivne nege, ostalih 18 imaju lakšu kliničku sliku bolesti u stabilnom su stanju i dobro se osećaju, kaže direktor Кlinike za infektivne i tropske bolesti КCS Goran Stevanović. U Кlinici za infektivne bolesti u Beogradu leči se osam pacijenata koji su inficirani virusom Кovid – 19, da je njihovo zdravstveno stanje stabilno, da skoro svi imaju lakšu kliničku sliku bolesti.

   

(Dnevne.rs/Kurir)