Ministarka Zorana Mihajlović: Blokade ugrožavaju živote građana, Vlada traži način da odgovori na poskupljenje goriva (INFO)

ministarka

Foto: Fonet

Način na koji jedan broj građana protestuje zbog cene goriva, blokadom saobraćajnica i auto-puta, ugožavajući bezbednost i slobodu kretanja svih drugih građana, nedopustiv je i za svaku osudu, kaže potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

– Blokade automobila u kojima su bebe, deca i starci, naročito na velikim vrućinama, ugožavaju živote naših građana i to nema nikakve veze s protestima građana zbog cene goriva, već sa uvođenjem haosa u našu zemlju – naglašava ministarka.

Ona je dodala da Vlada Srbije i resorna ministarstva energetike i finansija svakako analiziraju stanje na tržištu goriva i traže način kako da odgovore na poslednja poskupljenja.

– Da li je cena derivata visoka i da li će akcize biti smanjene to će reći nadležna ministarstva, ali ono što ja mogu da kažem je da niko nema pravo da blokira ulice i saobraćaj jer tako ugrožava sve ostale građane – ističe ona.

DA LI SU NAS GRCI ZABORAVILI? Srpskog turistu na Tasosu iznenadio prizor ispred jednog restorana (FOTO)

Potpredsdnica Vlade dodaje da zato, osim načina kako da smanji cenu goriva u Srbiji čime bi se očuvao životni standard građana, Vlada Srbije mora da pronađe način kako da spreči sve neodgovorne pojedince i grupe da pod izgovorom protesta blokadom saobraćajnica ugrožavaju osnovna prava građana i nanose im štetu.

– Svako u Srbiji može slobodno da izrazi svoj stav i protest, ali niko ne sme protestima da ugrožava prava i nanosi štetu drugim građanima – kaže Mihajlović.

(Dnevne.rs /Blic.rs /Izvor: Tanjug)