MINISTAR IVICA DAČIĆ: Ubijen otmičar srpskih diplomata (INFO)

vest

Foto: Dnevne.rs

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je, prema informacijama iz Libije, juče u gradu Sabrata ubijen Al Dabasi, koji se sa svojom grupom sumnjiči za otmicu dvoje srpskih diplomata u Libiji u novembru prošle godine.

Prema rečima Dačića, informacije govore da je Al Dabasi ubijen u gradskim borbama protiv ISIS-a u Sabrati. Dačić je rekao da je vest o ubistvu Al Dabasija objavio Libija Observer i da se očekuje zvanična potvrda.

[adsenseyu5]

Dvoje službenika srpske ambasade u Libiji Sladjana Stanković i Jovica Stepić oteti su u Libiji u novembru prošle godine, a poginuli su prošlog petka.

Foto: Facebook/ليبيا للجميع وبالجميع

Foto: Facebook/ليبيا للجميع وبالجميع

Nalazi sa obudkcije VMA su pokazali da su Slađana i Jovica poginuli zbog detonacije bombi, dok su zvaničnici Pentagona negirali ove navode, tvrdeći da su oni ubijeni pre bombardovanja.

Kako je preneo “Vašington post”, zvaničnici Pentagona veruju da su Srbe otele lokalne kriminalne grupe, koje su i ih ubile, a potom pokušale da se “izvuku” za njihovu smrt.

Premijer Aleksandar Vučić je, reagujući na ove tvrdnje Pentagona,  zatražio od njih da to potkrepe dokazima.

Ambasador SAD Kajl Skat je izjavio da lokacija koja je gađana prošlog petka nije ista meta koju im dale srpske službe bezbednosti.

[adsenseyu1]

(EPK,Agencija BETA)