MILOVA TAJNA SLUŽBA ROVARI PO SRPSKOJ?! Dodik otkrio plan režima u Podgorici!

Crna Gora

Foto: printscreen/youtube

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Crna Gora mora da promeni odnos prema srpskom narodu u celini i da mu da prava i slobode kakva uživa crnogorski narod u Srbiji i Republici Srpskoj.

Dodik je ukazao da određene službe Crne Gore “rovare” po Republici Srpskoj, posebno po Hercegovini, gde pokušavaju da destabilizuju taj njen deo.

– Čak smo imali primere kada su neki lokalni funkcioneri tražili pripajanje Crnoj Gori jedne od opština koja je na granici sa Crnom Gorom, što govori o pokušaju uticaja same Crne Gore – rekao je Dodik.

Na molbu da prokomentariše izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da se “određeni krugovi u Srbiji, uključujući i Srpsku pravoslavnu crkvu, trude da zaoštre odnos prema Crnoj Gori”, Dodik je naveo da je nepotrebno to što je Đukanović rekao, ali da je očekivano.

HARADINAJ PADA SA VLASTI ZBOG OVOG? Prištinski mediji rastrgli Ramuša zbog zgodnih savetnica (FOTO)

– Mislim da je to greška i da pogotovo Đukanović ne bi trebalo da se stavi u ulogu da može da drži predavanje srpskom narodu i Srbiji u celini – istakao je Dodik.

On je ocenio da nije pristojno da se Đukanović “petlja” u rad Crkve i da u tom pogledu daje preporuke.

– Stojim iza jedinstva SPC i mislim da bi apsolutno bilo krajnje nekorektno prema srpskom narodu da se učini nešto o čemu Đukanović priča. Očigledno je da to što je rekao znači da je Crna Gora krenula tim putem – naveo je Dodik.

HOROR U BEOGRADU: Stariji muškarac STRADAO U POŽARU u stambenoj zgradi (INFO)

On smatra da Crna Gora mora da promeni odnos prema srpskom narodu u celini i da se u tom pogledu daju jednaka prava i slobode srpskom narodu kakva uživaju crnogorski narod i predstavnici crnogorske nacije u Srbiji i Republici Srpskoj.

– U mnogim opštinama u Republici Srpskoj Crnogorci su izabrani u Vijeće nacionalnih manjina i sa njima veoma uspešno sarađujemo. Sa druge strane, poruke koje su došle od Đukanovića apsolutno nisu bile potrebne. Republika Srpska će naći svoju politiku i odgovore na sve to – naglasio je Dodik.

(Dnevne.rs/Pravda.rs/Izvor: Fakti.org, RTRS)