MILORAD DODIK: Odgovorićemo silom, ako Federacija BiH pošalje policiju na granicu

Srpska

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, rekao je kako će silom sprečiti pokušaj raspoređivanja pripadnika policije iz drugog entiteta Federacije BiH kako bi državnoj Graničnoj policiji BiH pomogli u sprečavanju ilegalnih migracija.

“Svaki pokušaj da i jedan pripadnik policije Federacije BiH uđe u Republiku Srpsku bez saglasnosti vlasti Republike Srpske bit će sprečen silom. Ukoliko FBiH pošalje svoje policajce u Republiku Srpsku bez saglasnosti naše Vlade biće sprečeno i smatraćemo to aktom napada i agresijom na Republiku Srpsku”, rekao je Dodik.

NOVA PROVOKACIJA HRVATA: Postavili Tompsonov plakat pored USTAŠKOG LOGORA (FOTO)

Vlada Federacije BiH najavila je juče da će odobriti ispomoć od 50 policajaca Graničnoj policiji BiH kako bi pomogli u zaustavljanju ilegalnih migranata. Dodik je naveo kako niko ne treba da pokušava da pošalje pripadnike policije iz drugoga entiteta na područje Republike Srpske kako bi pomogli Graničnoj policiji. Pojasnio je kako Granična policija samo koristi teritoriju Republike Srpske. Dodik je dodao kako svi nivoi i vrste vlasti u BiH imaju problem s migrantima koji, kako je dodao, moraju zajednički rešavati.

VELIKA POBEDA VLADIMIRA PUTINA: Otkriven dogovor lidera Rusije i Nemačke

Vlasti BiH objavile su da je od početka migrantske krize u zemlju ušlo više od 10.000 ilegalnih migranata. Istodobno protivrečni su podaci koji se odnose na broj migranata koji su ostali u zemlji. Državni ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić ističe kako se radi o 2.500 migranata, dok vlasti Unsko-sanske županije u kojoj se nalazi najveći broj tvrde da ih je tamo 5.000. Iz Unsko-sanske županije koja se nalazi na severozapadu BiH migranti pokušaju ilegalnim rutama ući u Hrvatsku i nastaviti put dalje prema zemljama Evropske unije.

(Dnevne.rs/Izvor: Hina)