MI NISMO BOSANSKI SRBI, NEMOJTE NAS VREĐATI! Dodik tvrdi da je ovaj naziv etiketiranje, a odgovorio je i Hrvatima!

srpska

Foto: Tanjug

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas, povodom, kako je rekao, orkestriranih napada na hrvatske predstavnike koji su 9. januara bili u Banjaluci, da su njemu svi gosti dragi.

Što se ambasadora Hrvatske u BiH, Ivana Del Vekija tiče, Dodik je rekao da on nije bio ni na jednom od prijema koji su održani toga dana povodom Dana Republike Srpske.

– Nama su dragi svi gosti koji dođu i zahvalan sam ljudima koji su tu bili. Koliko znam, ambasador nije bio ni na prijemu odlikovanja kod predsednice, nije bio ni na defileu, ni na akademiji, a negde ranije smo se dogovorili da se vidimo toga dana u Banjaluci –  rekao je Dodik.

On je dodao da se tek negde na kraju prijema susreo sa Del Vekiom.

– Kako to neko tumači, to je njihova stvar. U svakom slučaju, veoma sam zadovoljan i zahvalan sam gospodinu Čoviću što je bio sa ljudima iz hrvatskog naroda i mislim da to zaslužuje našu pažnju –  poručio je Dodik, prenela je sarajevska N1 tv.

HOROR U ŠAPCU: Dva staforda otkinula glavu čoveku i pokušala DA JE POJEDU!

Dodik je rekao da će zvaničnici iz Republike Srpske “uzvratiti Hrvatima na njihov poziv kada budu obeležavavali važne narodne praznike”.

– Mi ćemo tada biti sa njima, bez obzira na to što imamo mnogo neraščišćenih istorijskih pitanja. U tom pogledu ne vidim nijedan problem –  kazao je Dodik.

Dodik je izjavio i da u BiH postoje samo Srbi, a ne bosanski Srbi, navodeći da je naziv bosanski Srbi uvreda za Srbe u BiH.

– Mi nismo bosanski Srbi, nemojte nas vređati, izazvaćete lavinu odgovora koji neće biti pristojni sa naše strane – rekao je Dodik na božićnom prijemu u kasarni “Kozara “u Banjaluci, koji je organizovala Komanda Šeste pešadijske brigade sa komandama i jedinicama Oružanih snaga BiH iz RS.

Prema njegovim rečima, naziv “bosanski Srbi” je etiketiranje i pokušaj da se ne prizna srpski narod u BiH.

– To je pokušaj da nas ne priznaju. Mi smo Srbi i ništa drugo. Jedino smo ovde mi Srbi, nema drugih Srba, nema bosanskih, ovih ili onih. Samo postoje Srbi – naveo je Dodik.

Navodeći da su Srbi u BiH prihvatli Bošnjake kao naciju, bez obzira na, kako je kazao, niz prigovora vezano za kontekst, istoriju i mnogo čega drugog, on je kazao da će aktuelizovati pitanje “bosanskih Srba”, kako bi se ono rešilo jednom zauvek.

SRPKINJA HEROJ AMERIKE! Irena videla bosonogog dečaka na ledenoj ulici, zaustavila autobus i uradila nešto ZBOG ČEGA JE SVI SLAVE! (VIDEO)

– Koliko mi poštujemo veru drugih naroda, mi hoćemo da se poštuje naša vera. Kao što mi prećutno poštujemo određene njihove praznike, jubileje, hoćemo da i oni poštuju naše – rekao je Dodik.

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Izvor: Agencije)