METEREOLOZI NAJAVILI: Pašće i 20 LITARA KIŠE, ove tačke su NAJKRITIČNIJE! (INFO)

automobili

Foto ILUSTRACIJA: Dnevne.rs /pixabay

Rebublički hidrometeorološki zavod upozorio je na moguću lokalnu pojavu grmljavine, sa gradom i velikom količinom padavina.

Velika količina padavina moguća je danas od ponoći do nedelje u isto vreme, navodi se na sajtu Grada Sombora, koji se poziva na izveštaj RHMZ-a.

“Navedena prognoza odnosi se na vremenske nepogode sa jakim pljuskovima ili jakom kišom, lokalnom grmljavinom i gradom”, a kako se dodaje, za period od 12 časova moguće je da padne više od 20 litara kiše po kvadratnom metru.

NAJZDRAVIJA NAMIRNICA NA SVETU, A NIKO JE NE JEDE: Leči sve od srca do slabe kose

Posle podne i uveče u severozapadnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima bila pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom, koji su ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom. Ovakvo vreme proširiće se tokom noći i na ostale delove zemje.

horoskop

Foto: Dnevne.rs /pixabay

– U noći između petka i subote, kao i u subotu, u pojedinim delovima grada se očekuju obilne padavine i kratkotrajne vremenske nepogode – stoji u upozorenju RHMZ.

Temperatura u prestonici u 16.00 časova je 29 stepeni, ali je subjektivan osećaj kao da je 34. Jugoistočni vetar duva brzinom od dva metra u sekundi.

       

(Dnevne.rs /Alo /Izvor: Tanjug; D.K.)