MEĐUNARODNI SKANDAL: Dodik odbio da se rukuje sa američkom ambasadorkom! (VIDEO)

rukovanje

Foto: Printscreen/youtube

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik, na jučerašnjoj komemoraciji u Donjoj Gradini za žrtve ustaških zločina, odbio je da se rukuje sa ambasadorkom SAD u BiH Morin Kormak.

Kako prenose „Blic“ i sarajevski „Dnevni avaz“, Dodik se rukovao sa svima, pa i sa političkim oponentima Mladenom Ivanićem i Borislavom Borenovićem, ali kada mu je ambasadorka Kormak pružila ruku, on je to ignorisao.

Navodi se da je Dodik, nakon što su ga SAD stavile na „crnu listu“ i uvele mu sankcije, za to nedavno optužio američku ambasadorku i istakao da je Kormakova nepoželjna osoba na teritoriji RS.

Dodik je pružio ruku svim prisutnima, izuzev Kormak, što je zabeležila i kamera sarajevske redakcije N1, bez čije dozvole nije moguće preuzeti materijal.

 

[adsenseyu4]

„Istoriju ne možemo da promenimo, niti da naučimo. Ja ne mogu zaboraviti. Moji su stradali u tome. Formiran sam kao ličnost na ovim pričama i stravičnostima zločina u Jasenovcu. Nikada neću oprostiti“, rekao je Dodik medijima.

Ambasadorka SAD je rekla da je došla da bi odala počast žrtvama.

„Političari govore za sebe, niti me brinu, niti želim komentarisati te gestove. Ovde sam da odam počast žrtvama i svim građanima koji su propatili. Imala sam dobre i pozitivne sastanke i boravila u dobroj atmosferi u Republici Srpskoj“, izjavila je ona.

https://youtu.be/A4CNORgguhM

(Dnevne.rs/Izvor:Intermagazin.rs)

 

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]