MEĐUNARODNA VOJNA VEŽBA KOD BUJANOVCA: Učestvuju SAD, VB, UAE…

vežba

Foto: Vojska Srbije

U vežbi učestvuje 500 oficira, podoficira i vojnika oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Rumunije, Crne Gore i Srbije, piše u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

U vežbi po temama “Taktike, tehnike i procedure u multinacionalnim operacijama – neubojito oružje” i “Operacija očuvanja mira”, pripadnici vojski zemalja učesnica uvežbavaće upotrebu nesmrtonosnog oružja, kao i procedure, radnje i postupke prilikom angažovanja u multinacionalnim operacijama u međunarodnom okruženju.

NOVA PRAVILA I UPOZORENJA ZA DEMONSTRANTE: Paprene kazne za sve koji blokiraju saobraćaj zbog cena goriva

Cilj je da se vežbom unapredi interoperabilnost, međusobno razumevanje pripadnika vojski partnerskih zemalja na taktičkom nivou u toku izvršenja operacije podrške miru u multinacionalnom okruženju, piše u saopštenju.

Vežbu koja se izvodi na poligonu “Borovac” je na svečanosti u bazi “Jug” otvorio pukovnik Slobodan Stopa, komandant Četvrte brigade kopnene vojske, i oficir za planiranje vežbe.

vežba

Foto: Vojska Srbije

“Kao domaćini, potrudićemo se da vam kroz posetu značajnim istorijskim spomenicima, predstavimo Vojsku Srbije i Republiku Srbiju”, rekao je pukovnik Stopa.

Svečanom otvaranju vežbe “Platinasti vuk 2018” su prisustvovali i pukovnik Goran Stamenković iz Komande Kopnene vojske, rukovodilac vežbe pukovnik Slađan Stamenković, zamenik komandanta Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije potpukovnik Ivan Simonović i komandanti jedinica iz Bujanovca, dodalo je Ministarstvo odbrane.

(Dnevne.rs/b92/Izvor: Beta)