MEDIJI U ALBANIJI NAPADAJU I MRTVOG OLIVERA: Kost u grlu -dogadjaj iz 1999. godine (FOTO)

ubistvo

Foto: AP/PIxabay

Iako je mučki ubijen na pragu svog radnog mesta, Oliver Ivanović je i dalje meta napada albanskih medija.

Oni i dalje ne prezaju da heroja i pomiritelja sa severa Kosova predstave u lošem svetlu.

Čovek koji je tri godine proveo u pritvoru zbog optužbi za ratne zločine, koje su “pale u vodu”, pa je postupak vraćen na početak i dalje je trn u oku ovih medija.

Albanska strana nikad nije volela Olivera Ivanovića, i pored njegove pomirljive politike, jer je uvek argumentovano branio prava srpske zajednice na Kosmetu.

Tako sajt Infokosova “reciklira” video iz 1999. godine na kom se vidi kako Ivanović mirnim tonom brani albanskim provokatorima da pređu u severni deo Kosova.

Oliverov brat otkrio zašto će Ivanović biti SAHRANJEN u Beogradu, a ne na Kosovu

Navodi se da su Srbi tada “počeli da prave svoju republiku na severu”.

Oliver Ivanović razgovara sa Albancima

Foto: printscreen

Sajt Insajderi.com u Ivanovićevom profilu navodi da se on pre svega “vezuje za zločine”, i da je osuđen na 9 godina, ali se priznaje da je presuda odbačena na Apelacionom sudu.

Ipak, ne prezaju da u detalje opisuju za koje zločine je optužen, kao i da je osnovao paravojnu formaciju “Čuvare mosta”.

Profil iz dokumenata NATO

Foto: Printscreen

Navodi se da je bio osumnjičen za masakr nad Albancima, kao i da su ga UMNIK i KFOR u svojim izveštajima označavali kao “kriminalca”.

Albanski mediji tvrde da je “očistio” Mitrovicu od Albanaca, da je snabdevao Srbe oružjem, i to u sportskim salama, kao i da je pravio liste za odstrel albanskih intelektualaca sa severa Kosova.

U napadima idu toliko daleko da napominju da je nakon rata “živeo dobro”, kao i da je svoj stan od 100 kvadrata izdavao vojnicima KFOR za 12.000 maraka mesečno.

UBISTVO POSLEDNJEG POLITIČKOG ZATVORENIKA EVROPE: Da li nas je stvarno više?

Čak i u “umereni” tekstovi o njemu, sa biografskim činjenicama dopunjeni su tvrdnjama “da su albanske porodice svedočile o njegovom učešću u masakru nad Albancima”.

Ipak, i oni priznaju da je bio umeren političar, koji nije imao problem da sarađuje sa Albancima, ali gotovo u svakom tekstu o njemu se potencira da je osumnjičeni ratni zločinac, iako je presuda o ovim zločinima poništena.

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)