MEĆAVA OKOVALA JUG SRBIJE: Sneg i smetovi zaustavili saobraćaj na auto-putu

Niš

Foto: Printscreen/rts

BEOGRAD – Saobraćaj na autoputu Beograd-Niš, kod petlje Trupale obustavljen je u oba smera usled loših vremenskih uslova, slabe vidljivosti i neadekvatne zimske opreme pojedinih učesnika u saobraćaju, saopštilo je jutros Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Saobraćaj je obustavljen na deonici od Trupala ka Nišu, a sve dežurne ekipe “Puteva Srbije” pokušavaju da se probiju ka tom putnom pravcu, kako bi se saobraćaj normalizovao, dodaje se u saopštenju.

[adsenseyu4]

Sneg i smetovi koji na pojedinim lokalnim putevima dostižu visinu do dva metra, uslovili su da u niškom kraju jutros bude skraćen veliki broj prigradskih autobuskih linija.

Kako je kazao šef niškog Štaba zimske službe Dragan Dimitrijević, skraćene su i pojedine linije gradskog saobraćaja zbog snega na kolovozu.

View image on Twitter

“Ekipe zimske službe su na terenu, ali su nemoćne u borbi sa vetrom. Na pojedinim deonicama smetovi se formiraju već pola sata nakon čišćenja”, izjavio je Dimitrijević.

[adsenseyu4]

Prema njegovim rečima, meštani sela u okolini Niša uglavnom znaju na kojim deonicama se u ovakvim vremenskim prilikama formiraju smetovi tako da od jutros nisu rizikovali da ostanu zaglavljeni u snegu.Dimitrijević je pozvao vozače da ne kreću na put saobraćajnicama na kojima ima smetova dok vetar ne stane.

Foto: Instagram printscreenFoto: Instagram printscreen

On je dodao da je grejder za čišćenje smetova krenuo ka selu Hum, dok će u toku dana bager čistiti smetove ka selu Kravlju.”Ekipe JKP ‘Medijana’ od noćas neprekidno čiste ulice prvog prioriteta u gradu. Saobraćaj se odvija otežano, ali nema većih problema”, rekao je Dimitrijević.

[adsenseyu1]

Prema podacima Meteorološke stanice, u Nišu je trenutno minus osam stepeni, a visina snežnog pokrivača iznosi 16 centimetara. I u ostatku Srbije slično je vreme…

View image on Twitter
Foto: Printscreen InstagramFoto: Printscreen Instagram
Foto: Instagram printscreenFoto: Instagram printscreen
Foto: Instagram printscreenFoto: Instagram printscreen
Foto: Instagram printscreenFoto: Instagram printscreen
[adsenseyu1]
(Dnevne.rs/Kurir.rs /Izvor:Beta)
[adsenseyu2]
[adsenseyu5]