MASAKR U DALASU: Evo ko je snajperista koji je pobio policajce (FOTO)

ubica

Mika Džonson, snajperista iz Dalasa, Foto: Facebook

Mika Ksavijer Džonson (25) ubio je sinoć pet policajaca, a ranio sedmoricu, u Dalasu tokom protesta protiv policije zbog ubistva crnog mladića, nakon čega su ga policajci likvidirali.

Lokalni mediji javljaju da je Džonson iz Teksasa i da je bio pripadnik rezervnog sastava američke vojske i da je živeo u Meskiteu, predgrađu Dalasa. On nije imao kriminalni dosije, niti veze za terorističkim grupama.

Zastave na pola koplja

Američki predsednik Barak Obama danas je naredio da zastave na svim vladinim zgradama budu spuštene na pola koplja do 12. jula u znak odavanja pošte petorici ubijenih policajaca iz Dalasa.

[adsenseyu1]

On je rekao policiji, kada ga je sinoć opkolila, da je ratni veteran koji je služio u Avganistanu. Džonson je bio u vojnoj službi od marta 2009. godine, a službovao je u periodu od novembra 2013. do aprila 2015. godine.

Džonsonova sestra Nikol napisala je status na svom Fejsbuku nakon masakra u kojem moli za poštovanje njene porodice i za mir. –

U vestima će reći šta oni misle, ali oni koji su ga znali znaju da nije bio ovakav. Samo bliski rođaci mogu da me zovu. Ovo je najveći gubitak koji smo doživeli – napisala je ona.

Mika Džonson, snajperista iz Dalasa

Namerno pucao u bele policajce, Foto: Facebook

Tri osobe se nalaze u pritvoru.

Sef policije Dejvid Braun je rekao da je policija, nakon bezuspešnih pregovora, upotrebila robota da bi postavila eksploziv u zgradi u kojoj se skrivao Džonson.

– Osumnjičeni je rekao da je ljut na belce. On je izjavio da je želio da ubija bijelce, naročito bele policajce – potvrdio je Braun na konferenciji za novinare.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: S.S. alo)