MARKO ĐURIĆ: “Vodali su me kao psa, držali pušku kalašnjikov u stomak, pretili nožem”

hapšenje

FOTO: DRAGAN KUJUNDŽIĆ / TANJUG

Juče su albanski separatisti u Prištini na brutalan i nasilan način napali naš narod na Severu Kosova i Metohije. Ponosan sam na građane Kosovske Mitrovice koji su se goloruki i mirno branili, kaže direktor Kanvelarije za KiM Marko Đurić.

On kaže da je “notorna laž” da kosovske vlasti nisu obaveštene o njegovom dolasku.

– Kada su videli da smo počeli da razgovaramo na slobodan način, poslali stotine naoružanih, razularenu terosrističku bandu – kaže on i dodaje:

– Pokušavali su da me ponize, nabijali su mi glavu na koleno, pravili selfije sa mnom, sve vreme su mi držali pušku kalašnjikov u stomak, a jedan mi je pretio i nožem. Onda su me izveli iz tog transportera, vodali su me po ulicama Prištine i stavili u podrum”.

Đurić je naveo da je u petak bio sa Vučićem na sastanku u Briselu, i to ponašanje je bilo tamo bahato i bezobrazno.

– U jednom trenutku je bilo nekakvih pretnji i siktanja, a Vučić je odreagova i rekao da ne može na taj način tako da se razgovara – rekao je Đurić.

sastanak

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Sastanak predstavnika Srpske liste i predsednika Srbije Aleksandra Vučića počeo je nešto posle 11 sati, a prisustvuje mu i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

KOSOVSKA POLICIJA TRAGA ZA ČOVEKOM U PLAVOJ JAKNI: Snimak golorukog mladića koji se usprotivio BRUTALNOJ SILI obišao Evropu (VIDEO)

Sastanak se održava u zgradi Predsedništva, a Đurić se od jučerašnjeg incidenta prvi put pojavio u javnosti, i sa zavojima na rukama, nakon što je u Kosovskoj Mitrovici priveden, uhapšen i odvezen u Prištinu, gde je u večernjim satima pušten iz policijske stanice.

Teme o kojima se rezgovara su aktuelna situacija i sve posledice jučerašnjih događaja u Kosovskoj Mitrovici i Prištini, ali i ostanak Srpske liste u kosovskoj vladi.

UPOZORENJE AMERIČKE AGENCIJE AP: Hapšenje Đurića će raspaliti tenzije između dva neprijatelja

Marko Đurić neposredno pre hapšenja POSLAO PORUKU koja ledi krv u žilama!

(Dnevne.rs/Blic.rs/Izvor: Tanjug)