Marko Đurić novi ambasador Srbije u Vašingtonu?!

Kosovo

Foto: Fonet

Marko Đurić, dosadašnji šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, biće novi ambasador Srbije u Vašingtonu, saznaju mediji.

Poslednjih dana mediji su spekulisali da bi Đurić mogao da bude ministar spoljnih poslova, ali ta informacija nije tačna.

– Predsednik Srbije tražio je od Đurića da mu u narednom periodu pomogne svojim radom u SAD budući na novu etapu u odnosima Srbije i SAD. Važno mu je da u Vašingtonu ima nekoga na koga može da se osloni – rekao je izvor.

Ambasada u Vašingtonu ostala je upražnjena nakon što je mandat istekao prethodnom ambasadoru Đerđu Matkoviću.

Đurić pored engleskog govori i hibru, po majci je Jevrejin, pa će mu biti lako da ostvari dobre kontakte sa jevrejskom zajednicom, Al-PAC-om (Američko-izraelski komitet za javne poslove).

Prisustvo Marka Đurića u Vašingtonu tokom pregovora i potpisivanja ekonomskog sporazuma iznenadilo je samo one koji ne poznaju političke prilike. To je takođe bio znak poverenja koje je predsednik ukazao Đuriću, a neke je pogrešno navelo na zaključak da je dosadašnji šef Kancelarije za KiM otputovao pošto ga Vučić sprema da bude ministar spoljnih poslova.

Očekuje se da u narednom periodu budu završene sve proceduralne stvari kako bi Đurić preuzeo odgovornost.

 

(Dnevne.rs/Alo.rs)

Be the first to comment on "Marko Đurić novi ambasador Srbije u Vašingtonu?!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*