Marija Zaharova se izvinila Aleksandru Vučiću

Rusija

Epa (Maxim Shipenkov)

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da njena objava na Fejsbuku, koja je izazvala kritike u Srbiji, nije bila dobro protumačena.

Zaharova je navela da je u objavi bilo istaknuto neslaganje sa arogantnim stavom „izuzetnih“.

„Izvinjavam se , ali moj post je pogrešno protumačen! Jedino što je u njemu napisano bilo je neslaganje sa arogantnim stavom ‘izuzetnih’“, dopisala je Zaharova uz fotografiju.

Trikovi protokola postali su jedan od pristupa koje američki zvaničnici redovno koriste kako bi veštački stvorili izgled sopstvene izuzetnosti. A to je neprihvatljivo“, naglasila je portparolka.

Podsetimo, ubrzo po potpisivanju sporazuma koji reguliše ekonomske odnose Beograda i Prištine u Vašingtonu, na društvenim mrežama je počela da kruži fotografija Vučića koji sedi preko puta svog američkog kolege Donalda Trampa, a koju je kasnije ruska zvaničnica iskoristila u svojoj objavi na Fejsbuku.

Zaharova je kasno sinoć na svom profilu na Fejsbuku objavila „kombo“ fotografije na kojoj u gornjem delu slike srpski predsednik Aleksandar Vučić sedi preko puta američkog kolege, dok je u donjem delu fotografije američka glumica Šeron Stoun, u čuvenoj sceni iz filma „Niske strasti“.

Zaharova je uz fotografiju napisala: „Ako vas je neko pozvao i postavio stolicu kao da ste na saslušanju, onda vi sedite kao na slici br. 2, ma ko da ste. Verujte mi!“

VUČIĆEVA REAKCIJA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je danas na fotografiju koju je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova postavila na svom Fejsbuk profilu.

On je rekao da ne želi da odgovora ruskoj zvaničnici, ukazujući da time treba da se pozabave oni koji su je na to mesto postavili.

Vučić s Lavrovom o razgovorima u Vašingtonu i Briselu

„O sebi najviše govori Marija Zaharova. I primitivizam i prostakluk koji je pokazala govore o njoj, ali i o onima koji su je postavili. Neka se oni bave time, ja da joj odgovaram neću“, rekao je Vučić koji je nakon Vašingtona otišao na pregovore u Brisel.
Vučić je dodao i da razume zašto je Zaharova tako reagovala jer je, kako je naveo, „to sedenje u Vašingtonu bilo vrlo uspešno“.

„Neka ona nastavi svoj posao. Žao mi ih je jer sam i tamo štitio naše odnose sa RF i tamo sam odbio da potpišem papir o tečnom gasu koji je 2,5 puta skuplji, a što je bilo u prvobitnom papiru“, rekao je on, dodajući da ne umeju svi ljudi da cene ni to što je Srbija jedina zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji

On je, međutim, rekao da pretpostavlja da najviše državno rukovodstvo Rusije to ipak ceni.

„Ne umeju svi da cene ni to što je Srbija vojno neutralna zemlja bez ikakve želje da pristupa NATO-u, ni to što je Srbija jedina zemlja koja sa Rusijom izvodi vojne vežbe, ni što je Srbija jedina zemlja koja sa njima direktno radi na gasnom snabdevanju i na izgradnji gasne infrastrukture, da ne govorim o mnogim drugim stvarima…“, podsetio je srpski predsednik.

On je ponovio i da je Srbija jedina zemlja koja direktno kupuje oružje od Rusije na evropskom tlu.

„Ali šta da radite, ja da objašnjavam nečiji primitivizam i prostakluk nisam u stanju, neka oni sami raspravljaju“, zaključio je Vučić.

Podsetimo, ubrzo po potpisivanju sporazuma koji reguliše ekonomske odnose Beograda i Prištine u Vašingtonu, na društvenim mrežama je počela da kruži fotografija Vučića koji sedi preko puta svog američkog kolege Donalda Trampa, a koju je kasnije ruska zvaničnica iskoristila u svojoj objavi na Fejsbuku.

UPOZORENJE PRIŠTINSKIM VLASTIMA IZ TURSKE: Ako to uradite – neće biti dobro za vas

Zaharova je kasno sinoć na svoj profil na Fejsbuku „okačila“ kombo fotografije na kojoj u gornjem delu slike srpski predsednik Aleksandar Vučić sedi preko puta američkog kolege, dok je u donjem delu fotografije američka glumica Šeron Stoun, u čuvenoj sceni iz filma “Niske strasti”.

Zaharova je uz fotografiju napisala: „Ako vas je neko pozvao i postavio stolicu kao da ste na saslušanju, onda vi sedite kao na slici br. 2, ma ko da ste. Verujte mi!“

 

(Dnevne.rs/Intermagazin.rs)