MALI HEROJ: Emotivna fotografija iz bolnice dečaka koji se davio u Pefkohoriju, ustaje iz kreveta i stiže kući (FOTO)

davljenje

Foto: Facebook/Angel Angelov Bugi

Mališan je 22. avgusta ušao u vodu i počeo da se davi. Na svu sreću, izvučen je iz mora. Danas se oseća dobro. On je naš mali heroj!

Dečak T. A. (5), koji se 22. avgusta davio u Pefkohoriju, probudio se iz indukovane kome.

U dobrom je zdravstvenom stanju i kako saznajemo nema bitnijih posledica po njegov respiratorni i centralni nervni sistem.

On bi, po prognozama lekara trebalo uskoro da otputuje kući sa ocem koji je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju sa sinom iz bolnice.

– Doktori u pokušaju – napisao je otac dečaka ispod fotografije, na kojoj se vidi da se mališan lepo oporavlja.

Da podsetimo, dečak je 22. avgusta ušao u vodu i počeo da se davi. Na svu sreću, izvučen je iz mora.Tada je već bio bez svesti, ali je uspešno reanimiran i hitno prevezen ambulantnim kolima prvo u dom zdravlja, a zatim u bolnicu Ipokration u Solunu.


Iz mora ga je izvukao čovek koji pruža usluge sportova na vodi, a reanimiran je uz pomoć lekara koji se kao turista zadesio na plaži.

– Dečak je smešten na odeljenje intenzivne nege. Odmah je priključen na aparate i i dalje je na njima. Ima malog pomaka, ali još ne možemo da kažemo da li će davljenje ostaviti posledice na njega – rečeno je za Telegraf.rs u bolnici.

BILO JE UŽASNO

Očevici su za Telegraf.rs ispričali da je prizor spasavanja bio jako potresan.

– Reanimacija je dugo trajala. Tek nakon 15-20 minuta je dao znake života, pa ponovo zatvorio okice. Nakon toga je došla Hitna pomoć i odvezla ga.

Žena mi je plakala, a ja sam se molio u plićaku, dok je suza suzu stizala – rekao je Srbin koji se zatekao na plaži u teškom trenutku.

     

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)